Δεν κόβονται οι επικουρικές συντάξεις για να μην κοπεί η… κυβέρνηση


Αναβολή του νομοσχεδίου Κουτρουμάνη για του χρόνου με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012
Να αναβάλει προσωρινά την κατάθεση νομοσχεδίου για την περικοπή επικουρικών συντάξεων αποφάσισε η κυβέρνηση. Κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε...
από τους υπουργούς του να καταθέσουν προτάσεις. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι φέρνει προτάσεις προς συζήτηση, ενώ η τελική απόφαση, με την έγκριση της τρόικας, μπορεί να ληφθεί σε διάστημα δύο ή τριών μηνών. Πάντως, οι περικοπές, όποτε κι αν αποφασιστούν, θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Οι αλλαγές αφορούν μείωση από 10% έως 15% των επικουρικών συντάξεων, προοπτική που βρίσκει αντίθετη τη ΝΔ που αναμένεται να έρθει σε ρήξη σήμερα με τις σχετικές προτάσεις του Γιώργου Κουτρουμάνη.


Η ΝΔ είχε διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση για το ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις και μία πρώτη «γεύση» της διάσπασης προβλέπεται να διαφανεί από τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σταύρου Δήμα. Ήδη, άλλωστε, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος Ν. Νικολόπουλος σημείωσε ότι «εντελώς αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης αναγγέλλει από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο».

Εκτός των μειώσεων, μεταξύ των παρεμβάσεων που προωθούνται είναι και η ενοποίηση των πέντε μεγαλύτερων φορέων επικουρικής ασφάλισης του ΙΚΑ, δημοσίου, ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και η καθιέρωση ενιαίων κανόνων χορήγησης και ποσοστού υπολογισμού της σύνταξης.


www.bloggers-tv.gr με πληροφορίες από «ΤΑ ΝΕΑ»