Χριστούγεννα με άρωμα.. επανάστασης

της Αντιγόνης Ευστρατόγλου

Επιστολές, απειλές και μαύρες σημαίες σηκώνουν για χάρη του Εφραιμ εκκλησιαστικοί παράγοντες και απανταχού συμπαθούντες. Λήγει σε λίγη ώρα η προθεσμία για τη σύλληψή του.


Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών Κ. Δοκουσλής εξέτασε νωρίτερα τον ηγούμενο Εφραιμ και απεφάνθη ότι...
η υγεία του δείχνει ελαφρά βελτίωση και ότι αύριο θα είναι, εκτός απροόπτου σε θέση να μετακινηθεί.

Από προχθές το μεσημέρι κυκλοφορούν διαδικτυακά δεκάδες δηλώσεις επίσημων και μη παραγόντων οι οποίες αμφισβητούν, με αφορμή την κράτηση του Εφραιμ, ως και αυτήν την αντικειμενικότητα της δικαιοσύνης, ζητώντας να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της προφυλάκισής του- τουλάχιστον μέχρι να αποδωθούν ευθύνες στους πολιτικούς που εμπλέκονται. 

Ο λόγος των εκκλησιαστικών παραγόντων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θυμίζει όσο ποτέ λόγο πολιτικών και μάλιστα πολιτικών που έχουν πλήρη επίγνωση της δύναμης των μέσων που έχουν στα χέρια τους. 
Σταχυολογήσαμε χαρακτηριστικές στιγμές της πύρινης επιχειρηματολογίας και τις παρουσιάζουμε εδώ:

Το vatopaidi.wordpress.com έχει από χθες σταθερά αναρτημένη στην κορυφή της σελίδας φωτογραφία του Εφραιμ με τον τίτλο «Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραιμ». Η κράτηση του Εφραιμ χαρακτηρίζεται στο κεντρικό του άρθρο "εντεταλμένη πολιτική ενέργεια που στοχεύει στην διαπόμπευση του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας" και ο κόσμος καλείται ανοιχτά να την καταδικάσει υπογράφοντας επιστολή που απευθύνεται στους ανώτατους πολιτειακούς άρχοντες καθώς και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου..

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης μιλά, μέσα από την ίδια σελίδα, για «απόφαση που εκθέτει και τον νομικό και τον πολιτικό πολιτισμό μας» και σημείωνει ότι «πρόσφατα τηλεοπτικός σταθμός άρχισε να παρουσιάζει με πολύ καλά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές, μεταξύ αυτών και τη νομική, την πραγματική εικόνα της όλης υπόθεσης, μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή την οποία, δουλεύοντας σε σκοπιμότητες, είχαν παρουσιάσει τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια». Και συνεχίζει, σχολιάζοντας την ψυχραιμότερη αντιμετώπιση του Αρχιεπισκόπου: «Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τον προβληματισμό του. Είναι ο προβληματισμός της κοινής Λογικής. Εγώ όμως ΔΕΝ εμπιστεύομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο καθένας πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά πλέον και στην πράξη ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας».

Τέλος, στο δικό του blog ο Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης, που είχε και παλαιότερα εντυπωσιάσει με τις δηλώσεις του για την ύβρη που διαπράττουν οι εισαγγελείς στη συγκεκριμένη υπόθεση και τους κινδύνους που διατρέχουν, αναφέρει:
Τα λαμόγια της πολιτικής που διέλυσαν το κράτος μας, κυκλοφορούν ελεύθερα σήμερα και οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν επειγόντως τον Ηγούμενο της μεγαλυτέρας Μονής της Ελλάδος στη φυλακή. Ξεκινούν οι σκοτεινές δυνάμεις άσχημο πόλεμο! 
Ακούγεται πως το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τεράστιο οικονομικό έλεγχο των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, για όλα τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν παραλάβει, ερευνώντας ταυτόχρονα το που και πως διετέθησαν.
Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου να κλείσει τώρα τις πόρτες της Μονής και οι πατέρες να μην αφήσουν τον Εισαγγελέα και τις αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν εντός του ιερού χώρου. Να σηκωθούν τώρα μαύρες σημαίες και να δηλώσουν οι μοναχοί, ότι μόνο πάνω από τα πτώματά τους θα πάρουν τον Γέροντά τους για τη φυλακή.
Εφόσον το Άγιον Όρος προστατεύεται διεθνώς και από άλλα Ορθόδοξα Κράτη, να ζητηθεί τώρα η προστασία της Ρωσίας, διότι η Μονή ουσιαστικά διώκεται από το καταρρέον πολιτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί ενόψει εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και εθνικών, να αλλάξει τη θεματολογία στα Μ.Μ.Ε μήπως και σωθεί. 

Τα σχόλια επί της ουσίας τα αφήνουμε σε εσάς. Εμείς μόνο την ..μεντιακά ενημερωμένη επιχειρηματολογία θέλαμε να υπογραμμίσουμε. 

Να ευχηθούμε το καλύτερο για την εξέλιξη της υγείας του ανθρώπου και ψυχραιμία σε όσους αναγιγνώσκουν ελλείψει ρεβεγιόν τα περίεργα των ημερών.