Χρονοδιάγραμμα διαδοχής θα παρουσιάσει ο Παπανδρέου

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Πρωτοτυπεί και πάλι χωρίς ουσία

Την Τετάρτη, στο Πολιτικό Συμβούλιο του Πα.Σο.Κ., ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκθέσει τις ιδέες του για το μέλλον του Κινήματος. Τότε, θα γνωστοποιήσει και τις προθέσεις του.

Την Τετάρτη θα γνωρίζουμε σίγουρα τι πρόκειται να πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου και ποια η στάση του στα εσωκομματικά δρώμενα του Πα.Σο.Κ. Μικρό, αλλά υπαρκτό, είναι το ενδεχόμενο να ζητήσει ξανά την εμπιστοσύνη των φίλων του Πα.Σο.Κ., θέτοντας και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία. Βέβαια, και να το κάνει, η ήττα του είναι προεξοφλημένη, αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιάσει τη στρατηγική του. Εξάλλου, από τη στιγμή που θεωρεί ότι έσωσε τη χώρα, για όλα είναι ικανός.

Την Τετάρτη θα ξέρουμε αν θα επιχειρήσει να κρατήσει τα κεκτημένα του ή θα δώσει χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου, πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για προσπάθεια ανάδειξης διδύμου ηγετών (δυαρχία), ωστόσο ούτε κι αυτό έχει μέλλον τόσο πολιτικά, όσο και μικροπολιτικά (εντός Πα.Σο.Κ.). 

Πάντως, αν ο κύριος Παπανδρέου προσπαθήσει να διατηρήσει την εξουσία, δε θα εκπλαγούμε αν και πάλι είναι ο μόνος υποψήφιος, όπως το 2003, που πανηγύριζε που βγήκε πρώτος, ενώ ήταν ο μόνος που διεκδίκησε το χρίσμα. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση το Πα.Σο.Κ. θα έχει διασπασθεί και ουδείς εκ των δελφίνων θα ανήκει στο δυναμικό του.