Έναρξη αποτοξινωσης από τις γιορτές: Party is over!
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετικά φτωχό σε θερμίδες, το κουνουπίδι θεωρείται ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα. Παράλληλα, αποτελεί ασπίδα προστασίας για την υγεία όλων μας. Τα ελληνικά κουνουπίδια έχουν την τιμητική τους, τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ένα δυνάμει γευστικό προιόν το οποίο...
θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά των γιορτών στο πλαίσιο αποτοξίνωσης που σας προτείνουν οι ειδικοί του bloggers-tv.gr. Αναμείνατε ανάλογα άρθρα!
Κουνουπίδι:
Τι μας προσφέρει: Το κουνουπίδι ανήκει στη ίδια οικογένεια με το μπρόκολο. Είναι πλούσιο σε νερό, περιέχει διάφορες βιταμίνες, όπως Α και C, καθώς και κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο. Επιπλέον, επειδή αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης. Παράλληλα, η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προστασία από καρδιακά νοσήματα, αλλά και πολλές μορφές καρκίνου. Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, είναι σημαντική τροφή για τις εγκυμονούσες, ενώ θεωρείται ιδανικό για όσους βρίσκονται σε δίαιτα, αφού είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες.
Τεστ φρεσκάδας: Όταν επιλέγετε κουνουπίδι, βεβαιωθείτε ότι είναι βαρύ και σφιχτό και τα φύλλα του φρέσκα και πράσινα και όχι μαραμένα ή κίτρινα.
Στην κουζίνα: Απολαύστε το ωμό (μαριναρισμένο), βραστό ως σαλάτα, στον ατμό, ογκρατέν, πανέ, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτα ή ψημένο στο φούρνο ή δοκιμάστε να το κάνετε τουρσί. Ταιριάζει πολύ με ζυμαρικά και σάλτσα τυριών, ενώ δίνει ξεχωριστή γεύση σε πράσινες σαλάτες, αφού προηγουμένως το ψήσετε στο φούρνο μαζί με λάδι και σκόρδο.
Στο ψυγείο: Το κουνουπίδι διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες. Καλό είναι να μην το βάζετε στην κατάξυψη, γιατί μαλακώνει πολύ, ενώ χάνει και αρκετά από τα θρεπτικά του συστατικά.
Tip: Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του όσο το βράζετε, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα ένα κομμάτι ψωμί και οι δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί. Το βράσιμο αν και ενολητικό, ίσως αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο μαγειρέματος για εσάς που δεν διαθέτετε τον ανάλογο χρονο για προετιμασία. Η προσθήκη αυτού στο βραδυνό μαζι με τόνο και μια φέτα ψωμί αποτελεί την ιδανική λύση που αποτρέπει την αποθήκευση του λίπους καθώς συνδυάζει πρωτείνη, υδαντάνθρακες και φυτικές ίνες.
θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά των γιορτών στο πλαίσιο αποτοξίνωσης που σας προτείνουν οι ειδικοί του bloggers-tv.gr. Αναμείνατε ανάλογα άρθρα!
Κουνουπίδι:
Τι μας προσφέρει: Το κουνουπίδι ανήκει στη ίδια οικογένεια με το μπρόκολο. Είναι πλούσιο σε νερό, περιέχει διάφορες βιταμίνες, όπως Α και C, καθώς και κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο. Επιπλέον, επειδή αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης. Παράλληλα, η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προστασία από καρδιακά νοσήματα, αλλά και πολλές μορφές καρκίνου. Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, είναι σημαντική τροφή για τις εγκυμονούσες, ενώ θεωρείται ιδανικό για όσους βρίσκονται σε δίαιτα, αφού είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες.
Τεστ φρεσκάδας: Όταν επιλέγετε κουνουπίδι, βεβαιωθείτε ότι είναι βαρύ και σφιχτό και τα φύλλα του φρέσκα και πράσινα και όχι μαραμένα ή κίτρινα.
Στην κουζίνα: Απολαύστε το ωμό (μαριναρισμένο), βραστό ως σαλάτα, στον ατμό, ογκρατέν, πανέ, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτα ή ψημένο στο φούρνο ή δοκιμάστε να το κάνετε τουρσί. Ταιριάζει πολύ με ζυμαρικά και σάλτσα τυριών, ενώ δίνει ξεχωριστή γεύση σε πράσινες σαλάτες, αφού προηγουμένως το ψήσετε στο φούρνο μαζί με λάδι και σκόρδο.
Στο ψυγείο: Το κουνουπίδι διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες. Καλό είναι να μην το βάζετε στην κατάξυψη, γιατί μαλακώνει πολύ, ενώ χάνει και αρκετά από τα θρεπτικά του συστατικά.
Tip: Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του όσο το βράζετε, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα ένα κομμάτι ψωμί και οι δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί. Το βράσιμο αν και ενολητικό, ίσως αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο μαγειρέματος για εσάς που δεν διαθέτετε τον ανάλογο χρονο για προετιμασία. Η προσθήκη αυτού στο βραδυνό μαζι με τόνο και μια φέτα ψωμί αποτελεί την ιδανική λύση που αποτρέπει την αποθήκευση του λίπους καθώς συνδυάζει πρωτείνη, υδαντάνθρακες και φυτικές ίνες.