Μια μάγισσα στη σπηλιά της Πεντέλης...

Του Αντώνη Ανδρικάκη

Στη γειτονιά μας έχουμε βόθρους. Μένουμε σε υποβαθμισμένη περιοχή και δεν υπάρχει αποχέτευση. Όσο και να τους σφραγίζουμε καλά, να βάζουμε από πάνω λουλουδάκια και μυρωδικά, πάντα –και κυρίως με το νοτιά -υπάρχει αυτή η περιρρέουσα δυσωδία που μας τρελαίνει τα απογεύματα..

Με τα χρόνια το έδαφος αποσαθρώθηκε, διαβρώθηκε και καθώς ο ένας βόθρος βρήκε τον άλλον...

διαμορφώθηκε ένα τεράστιο σύστημα από υπόγειες σπηλιές και διαδρομές, γεμάτες από την εφιαλτική σούπα πολλών χρόνων. Προσπαθήσαμε να επιβιώσουμε, πάνω σ΄αυτό το επισφαλές έδαφος όπως –όπως, πατώντας προσεκτικά και χρησιμοποιώντας  κολόνιες που όμως ανακατεύονταν με την μπόχα και το αποτέλεσμα ήταν εμετικό. Αφήστε που μάθανε ότι αντέχαμε την μυρωδιά και μας έφερναν και ξένα σκατά… Έτσι πέρασε ο καιρός.

Μια ημέρα πέρασε ένας χοντρός μαζί με έναν φίλο του πιο χοντρό. Χοροπηδούσαν γιατί είχαν πάρει κάποια αξιώματα και ήταν χαρούμενοι. Τους προειδοποιήσαμε να περπατάνε προσεκτικά γιατί το έδαφος δεν αντέχει, αλλά αυτοί δεν μας έδωσαν σημασία. Κι όπως ήταν φυσικό υποχώρησε η γη κάτω από τα πόδια τους και χάθηκαν πάνω στο πιο μεγάλο χάχανο. Βούλιαξαν στα σκατά.

Μια άλλη μέρα πέρασαν δύο άλλοι. Ένας ηλίθιος και ένας έξυπνος. Τσακωνόντουσαν και δεν πρόσεχαν πού πατάνε. Τους προειδοποιήσαμε κι αυτούς. Δεν άκουγαν όμως. Τότε τρύπησε το έδαφος και βγήκε μια τεράστια στήλη σαν πετρελαιοπηγή και τους έκανε χάλια. Ήταν όμως τέτοια η λύσσα τους που άρχισαν να πετάνε ο ένας στον άλλον σκατά….Βούλιαξαν κι αυτοί.  Η  γειτονιά μας πια δεν είναι κατοικήσιμη.. Από εκεί που δεν το περιμένεις δημιουργούνται ρήγματα  και τρύπες και βγαίνουν σκατοδουλειές αιώνων. Η γη μαρτυράει τα μυστικά της…. Και φοβόμαστε….


Μια μάγισσα που μένει σε μια σπηλιά στην Πεντέλη διάβασε τα βοθρολήματα και η προφητεία της πάγωσε το αίμα μας. Είναι κοντά λέει η μέρα που θα εκραγεί το ηφαίστειο  και θα πνιγούμε όλοι στο σκατό. Δίκαιοι και άδικοι….. Καλά να πάθουμε. Πρώτον γιατί δείξαμε ανοχή στη βρώμα. Και μας  πήραν όλους για βρωμιάρηδες


Δεύτερο γιατί δείξαμε φόβο. Και μας πήραν για φοβητσιάρηδες.


Και τρίτο δεν μαζευτήκαμε όλοι να βάλουμε ένα χεράκι να εκτρέψουμε το διπλανό ποτάμι να περάσει, να καθαρίσει τον τόπο. Και περιμένουμε να το αναλάβει ένας εργολήπτης δημοσίων έργων που κονομάει από τον φόβο και τ
α σκατά….

ΠΗΓΗ: newpost.gr