Εγκρίθηκε η πρόταση Παπανδρέου από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Στο Πολιτικό Συμβούλιο το χρονοδιάγραμμα

Κατά πλειοψηφία και δι' ανατάσεως των χειρών των παρόντων μελών του Εθνικού Συμβουλίου, πέρασε η εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ μόνο 4 στελέχη ψήφισαν «κατά», ανάμεσά τους ο Πέτρου Ευθυμίου και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.


Σύμφωνα με αυτήν η εκλογή προέδρου θα γίνει από τη βάση μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, ενώ όλες οι υπόλοιπες προτάσεις θα επεξεργαστούν από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Αυτό αναλαμβάνει και να εξειδικεύσει τη διαδικασία για την Εθνική Συνδιάσκεψη, την εκλογή ηγεσίας και το Συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας.

Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου



Παπανδρέου και Βενιζέλος συναντήθηκαν το απόγευμα στο περιθώριο των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα του υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και της άφιξης της τρόικα στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Πριν τη συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ το βράδυ θα συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ Βενιζέλος επιμένει πως ό,τι πει το Εθνικό Συμβούλιο είναι σεβαστό, υποστηρίζοντας πάντως πως πρέπει η όλη κατάσταση να επανεκτιμηθεί σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι εφικτό, διότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει άμεσα εκλογές.