Λ. Κατσέλη: Δε μπορούμε με σιγουριά να πούμε αν οι θυσίες θα πιάσουν τόπο


Η Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο άσκησε έντονη κριτική σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής- ιδίως τις οικονομικές της επιλογές. Αναγνώρισε τη δυσκολία της κατάστασης που παρέλαβε η κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι θεωρεί κατόρθωμα το ότι απέφυγε την χρεοκοπία.


Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι υπερήφανοι για το σύνολο του κυβερνητικού έργου. Δεν μπορούν για παράδειγμα να εξηγήσουν γιατί έκοψαν μισθούς και συντάξεις, αυξήσαν την ανεργία, γιατί δεν λογοδοτούν οι τράπεζες, τι έκαναν με τα 55 δισ. των εγγυήσεων και τι κάνουν με τη ρευστότητα.


Δεν μπορούμε, είπε η κυρία Κατσέλη, να απαντήσουμε αν οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να αποδειχτούμε αναξιόπιστοι.


Σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ «δεν είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Δεξιά και αναβαθμίσαμε τον κ. Καρατζαφέρη», ενώ πρόσθεσε ότι ορισμένα στελέχη του Κινήματος κάνουν περισσότερο νεοφιλελεύθερες προτάσεις και από εκείνες της ΝΔ.

Η κυρία Κατσέλη κατέληξε ότι πολλοί, χάρη σε όλα αυτά, ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι για να συνεχίσει το κόμμα να υπάρχει πρέπει τα μέλη του να νιώσουν ξανά υπερήφανα γι' αυτό.

Πηγή: TA NEA