Βαριές κατηγορίες για την Κάρλα Μπρούνι

Δημοσίευμα την εμπλέκει σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3.5 εκατ. Ευρώ από φιλανθρωπικό ταμείο

Σε οικονομικό σκάνδαλο με το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS στο οποίο είναι πρέσβειρα εμπλέκει την «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι - Σαρκοζί δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Marianne».

Το περιοδικό ανέφερε ότι το Ταμείο, που αποτελεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη προγραμμάτων για την καταπολέμηση του AIDS και εδρεύει στη Γενεύη κατέβαλε παράτυπα και χωρίς τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες 3,5 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα της Μπρούνι «για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί και για πολλά ιδρύματα που ανήκουν σε μια από τις στενές της φίλες».

Από την πλευρά της, η πρώτη κυρία της Γαλλάις αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ σε ανακοίνωση το ίδρυμα της διαψεύδει ότι έλαβε ποτέ δημόσιο χρήμα.

Σε διάψευση προχώρησε και το Παγκόσμιο Ταμείο, που χρηματοδοτείται κυρίως από δυτικές κυβερνήσεις και υπογράμμισε ότι δεν έχει δώσει «ούτε ένα σεντ» στο ίδρυμα της Κάρλα Μπούνι Σαρκοζί.

Παράλληλα χαρακτήρισε «ανακριβές» και «παραπλανητικό» το δημοσίευμα και εξήγησε ότι δαπάνησε 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε μια εκστρατεία το 2010 κατά της μετάδοσης από την μητέρα στο παιδί του ιού HIV, την οποία υποστήριζε η Μπρούνι-Σαρκοζί.

Μέρος του ποσού αυτού χρησιμοποιήθηκε για τα έξοδα μετακίνησής της για τις ανάγκες του Παγκόσμιου Ταμείου και για ένα αφιέρωμα στο έργο του Ταμείου που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της.

Το γραφείο πάντως του Γάλλου προέδρου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και αρκέστηκε να πει ότι καλύπτεται από την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Ταμείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Ταμείου που μίλησε στο πρακτορείο Reuters,παραδέχθηκε ότι η Κάρλα Μπρούνι ζήτησε από μία φίλη, την Ζιλιέν Σιβάνζ να την εκπροσωπήσει στην καμπάνια αυτή και να αναπτύξει μία πρόταση για τον τρόπο που θα μπορούσε η ψυχαγωγία να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η μάχη κατά του AIDS.

Το Ταμείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χρησιμοποίησε την ιδέα της φίλης της Κάρλα και συμφώνησε να καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 580.000 ευρώ σε διάστημα 18 μηνών για να πραγματοποιηθεί η καμπάνια. Βέβαια η πηγή του Ταμείου επέμεινε ότι όλα έγιναν με βάση τους κανόνες του ιδρύματος και η Ζιλιέν Σιβάνζ έφερε συνεισφορές αξίας 20,4 εκατ. δολαρίων για το Παγκόσμιο Ταμείο


www.bloggers-tv.gr με πληροφορίες από Real