21 οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο


21 είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δε θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, παρά το ξεκάθαρο μήνυμα τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Αντώνη Σαμαρά ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων τους για εσωκομματική πειθαρχία.
Αναλυτικά, μέχρι αυτή τη στιγμή, την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα έχουν εκφράσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη (Β' Αθήνας), Βάσω Παπανδρέου (Β' Αθήνας), Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), ο Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ.Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), καθώς η παραιτηθείσα από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναπληρώτρια ΥΠΕΞ).

Ο Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας δεν άνοιξε ακόμα τα χαρτιά του.

Σημειώνεται ότι παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα νέα μέτρα, η Πέμυ Ζούνη (Α' Αθηνών) και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος (Ζακύνθου).

Τη βουλευτική έδρα του πρώτου καταλαμβάνει ο μηχανικός, Χρήστος Γκόγκας, ο οποίος θα ορκιστεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, δηλαδή την Κυριακή.

Πρώτη επιλαχούσα στην Α' Αθηνών, η επίσης ηθοποιός Αννα Βαγενά. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα δεχθεί να ορκιστεί.

Επιφυλάξεις εξέφρασαν και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Χάρης Καστανίδης, αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Από τη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα μέτρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο τομεάρχης Αμυνας Μαργαρίτης Τζίμας.

Επίσης οι βουλευτές: Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βαγιωνάς, Ζήσης Τζικαλάγιας, Δημήτρης Δερμετζόπουλος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στις ομιλίες τους ενώπιον της ΚΟ αρκετοί ακόμα βουλευτές εξέφρασαν προβληματισμό για τα μέτρα.