Το δικό μου All-Star game!

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Μία λίστα προσκλήσεων κάπως αιρετική

Σίγουρα ο καθένας που ασχολείται με το NBA θα μπορούσε να μαντέψει ένα μεγάλο μέρος των πεντάδων που θα εκπροσωπήσουν Ανατολή και Δύση στις 26 Φεβρουαρίου. Εγώ θα πω ποιους θέλω να δω εκεί, συστήνοντάς σας κάτι άλλο, πέρα από Κόμπι και ΛεΜπρον.







Και για του λόγου το αληθές, το άρθρο αυτό ετοιμάστηκε 3 εβδομάδες πριν. Τώρα, που ξέρουμε τις αρχικές πεντάδες των δύο περιφερειών, θα δείτε ότι τις είχα προβλέψει κατά 9/10.

Κακά τα ψέματα. Η γηπεδούχος Ανατολή, αν όχι στην πεντάδα της, σίγουρα στο ρόστερ της θα έχει τους Χάουαρντ, ΛεΜπρον, Καρμέλο, Γουέηντ και Ρόουζ (όπερ και εγένετο). Τα ίδια ισχύουν και για τους Μπάηνουμ, Νοβίτζκι, Ντουράντ, Μπράιαντ και Πωλ (ο μόνος που δε θα ξεκινήσει είναι ο πρωταθλητής Νοβίτζκι) για τη Δύση. Από εκεί κι έπειτα σίγουρες θεωρούσα τις συμμετοχές των Αμάρε Στάουντμάιρ (Ανατολή) και Ράσελ Γουέστμπρουκ (Δύση). Οπότε ούτε αυτούς θα περιλάβω στις επιλογές μου.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι παίκτες θα πήγαιναν σίγουρα στο All-Star Game κατ' εμέ αν δεν υπήρχαν οι προαναφερθέντες:

Ανατολή

Μπαρνιάνι: Με το φοβερό του μακρυνό σουτ είναι ο σέντερ που απειλεί από παντού. Παίζει στο Τορόντο. Αναπληρωματικοί του ο "χιμπατζής" Χίμπερτ της Ιντάνα και ο φέρελπις Μονρό του Ντιτρόιτ.

Σμιθ: Φοβερός αμυντικός με εντυπωσιακά καρφώματα που βοηθάει και στο πέντε, αλλά και στο τρία λόγω των αθλητικών του προσόντων. Παίζει για την Ατλάντα. Αναπληρωματικός του ο Ντέηβιντ Γουέστ της Ιντιάνα, που πέρυσι πόσταρε από παντού όποιον αντίπαλο έιχε η Νέα Ορλεάνη.

Γκρέηντζερ: Τριάρι που κάνει τα πάντα με καυτό μακρυνό σουτ και δυναμικά μπασίματα. Αναπληρωματικός ο ένας από τους μεγάλους σε ποιότητα και ηλικία της Βοστώνης, ο Πωλ Πιρς.


Ιγκουοντάλα: Η Φιλαντέλφια είναι ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, ένα δυαροτριάρι για χάιλάιτς που καρφώνει ακόμα και δίνοντας πάσα στο ταμπλό. Αναπληρωματικός του ο Τζο Τζόνσον της Ατλάντα.

Ρόντο: Αν δεν ήταν ο Ρόουζ, θα ήταν ο βασικός πλέυ μέικερ της Ανατολής ούτως ή άλλως. Μπορέι να δώσει ό,τι πάσα βάζει ο νους. Αναπληρωματικοί του, ο Τζένινγκς που φέτος πετάει φωτιές στο Μιλγουώκι και ο νούμερο ένα του φετινού ντραφτ, ο Ίρβινγκ του Κλίβλαντ

Δύση

Τζόρνταν: Μπορεί στην πεντάδα των Κλίπερς να είναι ο πιο άγνωστος, αλλά είναι κι αυ΄τος εντυπωσιακός. Μάλλον τον "κόλλησε" ο Γκρίφιν. Αναπληρωματικός του, το Α και το Ω της Γιούτα, ο Αλ Τζέφερσον.

Γκρίφιν: Ο πιο εντυπωσιακός λευκός του πρωταθλήματος που παίζει για τους Κλίπερς και επελέγη στην πεντάδα αντί του Νοβίτζκι. Ο άνθρωπος που πήδηξε πάνω από αυτοκίνητο και κάρφωσε για να κερδίσει τον περυσινό διαγωνισμό. Αναπληρωματικοί του, ο Κέβιν Λαβ της Μιννεσότα που φέτος δεν παίζεται μέσα κι έξω από τη ρακέτα και ο Ιμπάκα της Οκλαχόμα που φημολογείται ότι έχει ρίξει τάπα σε αεροπλάνο.

Γκέυ: Ο ολ αράουντ παίκτης του Μέμφις. Αθλητικός και πάντα μάχιμος κάτω από τη ρακέτα. Ένα τριάρι που θα ξεκινούσε αν δεν υπήρχε ο Ντουράντ. Αναπληρωματικός του ο, ανώριμος πλην παντού χρήσιμος, Γκαλινάρι του Ντένβερ.

Έλλις: Κάτι μεγάλο γεννιέται στην Καλιφόρνια. Και δεν είναι μόνο οι Κλίπερς, αλλά είναι και το Γκόλντεν Στέητ, όπου Έλλις και Κάρρυ αποτελούν το πιο θεαματικό δίδυμο κοντών στο πρωτάθλημα. Αναπληρωματικοί του, ο μπουκαδόρος Έβανς από το Σακραμέντο και ο μπόμπερ Μάρτιν από το Χιούστον του Τέξας.

Ρούμπιο: Όποτε έχει αγώνα η Μιννεσότα, ο ρούκι αυτός μπαίνει στα χάιλαιτς. Και δε μπαίνει με τα καλάθια του, ούτε με τις άμυνές του. Μπαίνει με τις ασίστ του, πότε γύρω από την πλάτη του, πότε κάτω από τα πόδια του Νοβίτζκι. Αναπληρωματικός του ο Κάρρυ από το Γκόλντεν Στέητ.