Αλληλοκαρφώνονται Παπουτσής - Λοβέρδος

Αφορμή η χθεσινές δηλώσεις Λοβέρδου για προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις εκλογές
Καζάνι που βράζει είναι πλέον τα στελέχη του... βαθέως ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Λοβέρδο αφού η χθεσινή του δήλωση για μετεγκλογική συνεργασία με τη ΝΔ και αποδοχή του Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργού δεν φαίνεται να απηχεί σε πολλούς.



Την δημόσια αντίδρασή του εξέφρασε σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρηστος Παπουτσής λέγοντας ότι «είναι πολιτικά άστοχη κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία πριν φτάσουμε στις εκλογές και εκφρασθεί δημοκρατικά ο λαός. Μια τέτοια προσέγγιση οριοθετεί το πολιτικό στίγμα του Κινήματος και οδηγεί στη συρρίκνωση της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνώ πλήρως με αυτή την πρακτική του συμβιβασμού με την ήττα. Επιμένω στην προσπάθεια για να αναδείξουμε το ενωμένο , δυνατό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη» τόνισε.
Aνακοίνωση -απάντηση στον κ. Χρήστο Παπουτσή – χωρίς να τον κατονομάζει -εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Υγείας κ Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών που ταλανίζει από χθες το ΠΑΣΟΚ:
«Την κρίσιμη αυτή περίοδο, που ό, τι λέμε στο εσωτερικό ακούγεται και στο εξωτερικό της χώρας, πρέπει όλοι να αφήσουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές τακτικές. Η θέση μου είναι κρυστάλλινη: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Για να την διασφαλίσουμε καλούμαστε και θα καλούμαστε όλοι να κάνουμε κάποιες υπερβάσεις, στην κατεύθυνση που θα μας υποδείξουν οι πολίτες. Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας δεν αφήνει χώρο για άλλες τακτικές. Και τα δύο κόμματα θα παλέψουμε για τη νίκη. Αυτό, όμως, είναι αυτονόητο κι απ’ όλους οι στιγμές απαιτούν κάτι περισσότερο από κοινοτυπίες».