Και ο Πλεύρης εναντίον του Καρατζαφέρη

Μπορεί να διαψεύστηκαν, προς το παρόν τουλάχιστον, οι φήμες που έφερναν τον Θανάση Πλεύρη στα πρόθυρα να ενταχθεί και εκείνος στη ΝΔ, ωστόσο μια νέα ρήξη στο ΛΑΟΣ μοιάζει αναπόφευχτη.


Ο Θανάσης Πλεύρης δεν κάνει τίποτα για να κρύψει την δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο του προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, δηλώνοντας όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι διαφωνεί πλήρως με την αντιμνημονιακή στροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη και την «έξοδο» του ΛΑΟΣ απο την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο κ. Πλεύρης εκτιμά οτι η αλλαγή πλεύσης του κόμματος και οι αντιφατικές επιλογές του θα το αποδυναμώσουν εκλογικά και θα το «απαξιώσουν» οριστικά σαν ένα αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο.

«Ποιός θα μας εμπιστεύεται πλέον, όταν σε τόσο κρίσιμες επιλογές για την χώρα, αλλάζουμε απόψεις με κριτήριο τις δημοσκοπήσεις», φέρεται να αναρωτιέται τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτής συνομιλώντας με τους πολιτικούς του φίλους.

Από την πλευρά τους , στενοί συνεργάτες του κ. Πλεύρη επιμένουν ότι η αποχώρηση του βουλευτή από το ΛΑΟΣ είναι θέμα χρόνου και εκτιμούν ότι η ψήφιση τις επόμενες μέρες στην βουλή των εφαρμοστικών νόμων του δεύτερου Μνημονίου θα επισημοποιήσει πιθανότατα την ρήξη. Το προανήγγειλε άλλωστε ο ίδιος ο βουλευτής το Σαββατοκύριακο δηλώνοντας ότι θεωρεί αδιανόητο να καταψηφίσει το ΛΑΟΣ τις διατάξεις εκείνες του εφαρμοστικού νόμου που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.
Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν ότι στις εκλογές του Απριλίου ο Θανάσης Πλεύρης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια του, με την ΝΔ.