Μαθητής σκόρπισε τον τρόμο

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Μαθητής τράβηξε όπλο και σκότωσε συνομήλικό του

Άσχημες καταστάσεις στο Τσάρντον της πολιτείας του Οχάιο. Εχθές το πρωί ένας έφηβος άνοιξε πυρ κατά μαθητών του λυκείου Τσάρντον στο Κλίβελαντ, τραυματίζοντας τέσσερις και σκοτώνοντας έναν.



Το περιστατικό έγινε στην καφετέρια πλησίον του λυκείου του Τσάρντον, όπου οι άτυχοι μαθητές έπαιρναν το πρωινό τους. Μόλις 16 ετών το θύμα του δράστη. Το όνομά του ήταν Ντάνιελ Πάρμερτορ. 

Ο δράστης είναι ο T.Τζ. Λέιν, o οποίος δεν ήταν μαθητής του Τσάρντον, αλλά της Ακαδημίας Λέικ, ενός εναλλακτικού τύπου λυκείου για μαθητές με προβλήματα στη συμπεριφορά τους. Η ταυτότητά του έγινε γνωστή δημοσίως ,όχι από την αστυνομία φυσικά καθώς πρόκειται για πολύ νεαρό άνδρα, αλλά από την ίδια του την οικογένεια που μέσω δικηγόρου έκανε δηλώσεις τη Δευτέρα το βράδυ εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια Πάρμερτορ.

Αναμφίβολα συνταρακτικό γεγονός σε μία εποχή που η σχολική βία στις ΗΠΑ είχε αμβλυνθεί. Ανάστατη η κοινωνία του μικρού - μόλις 5000 κατοίκων - Τσάρντον προσπαθεί να εξηγήσει το τραγικό συμβάν.