Έμμεσες απειλές & νουθεσίες στέλνει η Τουρκία στη χώρα μας

Αφορμή οι δηλώσεις του υπ.εξ Σταύρου Δήμα για αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία
Ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην γειτονική Τουρκία τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο κατά την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν

«Η σιωπή του ΝΑΤΟ από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν εκκωφαντική. Η συστηματική αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία είναι και αντιμετωπίζεται από τον ελληνικό λαό, ως πραγματική και άμεση απειλή», ειχε αναφέρει ο κ. Δήμας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ.
 
Άμεση ήταν η αντίδραση από την Τουρκία στις δηλώσεις Δήμα. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε τέτοιου είδους κατηγορίες δεν αρμόζει τόσο στο συμμαχικό πνεύμα όσο και στο θετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μας, στο οποίο αποδίδουμε μεγάλη σημασία και καταβάλουμε γι' αυτό έντονες προσπάθειες».
 
Όπως και να έχει, οι δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών μόνο δίκαιες μπορούν να θεωρηθούν, καθώς η Τουρκία, την ώρα που μιλά για "θετικό κλίμα" και "συμμαχικό πνεύμα", συνεχίζει να θεωρεί τα ελληνοτουρκικά ως "αιτία πολέμου" στην εξωτερική της πολιτική.

Άρθρο με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ