Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στις 15:00



ΟΧΙ στο ρατσισμό και τη φασιστική βία 

















Στις 3 το μεσημέρι δίνουν ραντεβού στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες για ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους μετανάστες.
Τη στιγμή που οι τελευταίοι έχουν καταστεί αποδιοπομπαίοι τράγοι, τη στιγμή που ετοιμάζονται τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι φωνές μίσους πληθαίνουν (καλύπτοντας όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτικού φάσματος), είναι σημαντικό να ακουστούν φωνές νηφάλιες, φωνές που θα συγκρατήσουν το αξιακό μας πλαίσιο από την κατακρήμνηση σε επίπεδα ανθρωποφαγίας.

Η αλληλεγγύη στους μετανάστες είναι πρώτα και κύρια πράξη υπεράσπισης θεμελιωδών δικαιωμάτων (όπως αυτό στην  ζωή) τα οποία σύντομα (αν όχι ήδη) θα τεθούν εν αμφιβόλω και για τους ντόπιους. Η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει τη βάση αναζήτησης μιας άλλης προσέγγισης στο μεταναστευτικό ζήτημα (μακριά από τις κραυγές του Καρατζαφέρη και τις επιχειρήσεις "σκούπα"). Αλληλεγύη την  οποία θα χρειαστούν και πολλοί συμπατριώτες μας που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για μια καλύτερη τύχη...