Στις 18 Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τον νέο πρόεδρό του


Την Κυριακή 18 Μαρτίου θα γίνουν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο πρώην... σοσιαλιστικό κίνημα!

Νωρίτερα, στις 9 και 10 Μαρτίου θα έχει συνεδριάσει η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, όπου και θα παρουσιάσουν τις πολιτικές τους "πλατφόρμες" οι υποψήφιοι πρόεδροι, ενώ για την επικύρωση της υποψηφιότητάς τους από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος αμέσως μετά, απαιτείται η παρουσίαση τουλάχιστον 94 μοναδικών υπογραφών υποστήριξής τους από τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε και πήρε την απόλυτη τήρηση του καταστατικού του κόμματος, η πλευρά Βενιζέλου κατάφερε τελικά να «καπελώσει» τον Μιχάλη Καρχιμάκη, με το Πολιτικό Συμβούλιο να αποφασίζει χθες τη συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού Εκλογικής Διαδικασίας για τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Σε αυτήν, θα μετέχει ασφαλώς ο νυν γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης Γιώργος Ανωμερίτης, αλλά και πολλά στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, μοιρασμένα μεταξύ των «τάσεων» που εκπροσωπούνται στο κόμμα. Ειδικότερα, θα μετέχουν ακόμα οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Κώστας Ασκούνης, Έφη Χαλάτση, Χρυσάνθη Κισκήρα, Μαριλένα Κοππά και Γιάννης Μίχας.