Ο Νικόλας Μοσχοβίτης παρουσιάζει: ''Κεφτεδάκια γαλοπούλας''

Ο Νικόλας Μοσχοβίτης του cookingdiary.gr νοστιμαίνει τις Κυριακές των αναγνωστών του bloggers-tv 




Τις προάλλες βρέθηκα σε ένα ψητοπωλείο μαζί με φίλους. Δοκιμάσαμε διάφορες λιχουδιές και συνειδητοποίησα ένα πράγμα: στη μαγειρική μας κουλτούρα δεν υπάρχει η ένοια του σενιάν, του τέλεια ψημένου κρέατος που διατηρεί αναλοίωτους όλους του τους ζωμούς. Παράδειγμα δεύτερο. Σε ένα πρόσφατο κυριάκατικο κάλεσμα, ετοίμασα για τους φίλους μου τα κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας. Αυτό που ξένισε τους περισσότερους είναι ότι το ψημένο κεφτεδάκι δεν είχε το κλασικό σκούρο χρώμα του μοσχαρίσου κιμά. Ηθικό δίδαγμα: το ξεροψημένο δεν είναι απαραίτητα και νόστιμο. Και επειδή περνώ μια φάση φιλοσοφικής αναζήτησης, συνειδητοποίησα ότι αυτή η βασική αρχή, με μικρές παραλλαγές, μπορεί να εφαρμοστεί και στην καθημερινότητα μας. Δεν χρειάζεται να αναζητούμε εξεζητημένους τροπους για να βρούμε την ευτυχία. Είμαστε η γενιά που θα ανακαλύψει  ότι η πηγή της χαράς βρίσκεται σε απλά πράγματα, τα οποία έχουν και τη νοστιμιά τους. 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ