Όταν ήταν μικρός, τον ντύνανε καουμπόι

του Κώστα Καίσαρη

Οι σουίτες και τα "στοιχεία"
 
Δεν είναι μόνο οι μαϊμού ανάπηροι που παίρνανε μέχρι τώρα προνοιακά επιδόματα. Τυφλοί οδηγοί ταξί και κουτσοί ορειβάτες. Υπάρχουν και οι μαϊμού αθλητές που διαμένουν στις σουίτες του Αγίου Κοσμά, απολαμβάνοντας προνόμια σαν πρωταθλητές.




Μόλις αυτές τις μέρες ο ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε τον Αγιο Κοσμά ότι οι Χαλκιά, Δεβετζή και Μανιάνι δεν δικαιούνται περαιτέρω διαμονής. Πόθεν προκύπτει όμως ότι αυτές οι τρεις κυρίες είναι εν ενεργεία πρωταθλήτριες, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις διαμονής τους στις αποκαλούμενες σουίτες του Αγίου Κοσμά;

Πότε έχει ρίξει ακόντιο για τελευταία φορά η Μανιάνι; Το ευρώ ήταν τότε για νόμισμα ή η δραχμή; Η Δεβετζή είχε αφήσει τον αθλητισμό κι είχε προσπαθήσει για τηλεοπτική καριέρα. Τελευταία αθλητική της «δραστηριότητα» ήταν όταν της επιβλήθηκε ποινή για «non show». Είναι δυνατόν δηλαδή να φιλοξενούνται σε κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητές που διατελούν σε τιμωρία και δεν μπορούν να αγωνιστούν; Γκαραντί ντοπαρισμένη ήταν η Χαλκιά (φωτό), που επίσης διατηρεί τα κλειδιά της σουίτας. Οπως και η Τσουμελέκα επίσης ντοπέ, που διέμενε στον Αγιο Κοσμά οικογενειακώς. Για το αν διαμένουν εκεί κάποιοι είναι άγνωστο.

Ενδέχεται να παραχωρούν τις σουίτες σε φίλους. Αν θέλουν να μείνουν κανένα Σαββατοκύριακο ή να κάνουν κάποιο πάρτι. Ποιος θα τους ελέγξει; Υπάρχει άλλωστε τέτοια περίπτωση. Μια σουίτα που είχε χρεωθεί σε αθλητή του κανόε καγιάκ που για πολλά χρόνια είχε μεταβεί για μόνιμη εγκατάσταση στη Γερμανία. Η σουίτα όμως ήταν κανονικά χρεωμένη στο όνομά του. Πιθανόν κάποιοι να τη χρησιμοποιούσαν σαν γαμιστρώνα. Ή να την επινοικίαζαν. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Το βέβαιο είναι ότι το Δημόσιο διαθέτει ακόμα και μέχρι τώρα αυτές τις σουίτες σε δήθεν αθλήτριες που έχουν σταματήσει προ πολλού την ενεργό δράση. Και δεν είναι τυχαίο αυτό ή από αμέλεια. Οπως παντού, έτσι και στον ΣΕΓΑΣ κυριαρχεί η κουτοπονηριά. Εμείς σου λέει σαν ομοσπονδία δικαιούμεθα π.χ. είκοσι σουίτες.

Για συγκεκριμένη κατηγορία πρωταθλητών όμως, που διαθέτουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διακρίσεις. Αν δεν έχουμε άλλους να τους αντικαταστήσουμε, ενδεχόμενα να μας πάρουν τα δωμάτια και να μη μας τα ξαναδώσουν. Τώρα λοιπόν που πληρούν τις προϋποθέσεις Χονδροκούκης, Τσατούμα και Κυριακοπούλου τις δηλώσανε για να αντικαταστήσουν Χαλκιά και σία. Με τον πρόεδρο του ΔΣ της διοίκησης του Αγίου Κοσμά, Περικλή Λύτρα, να λέει «τώρα που θ' αρχίσουμε να χτυπάμε τις πόρτες στους ξενώνες δεν ξέρουμε αν θα μας ανοίξουνε και ποιους θα βρούμε μέσα». Ποιος ν' ασχοληθεί όμως με όλα αυτά; Ο Μπιτσαξής που παριστάνει τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού; Οταν ήταν μικρός, φαίνεται, στις απόκριες τον ντύνανε καουμπόι ή Ζορό. Του έχει μείνει μανία να θέλει να επιβάλλει την έννομη τάξη. Και δεν ασχολείται με τίποτα άλλο. Αυτά.

Εκαναν ρεπορτάζ ή τους τα δώσανε γραμμένα, έτοιμα στο πιάτο;

Κουβέντα γίνεται για τους μισθούς. Από την Κομισιόν λένε ότι η διαδρομή της μείωσης των μισθών στην Ελλάδα είναι ακόμα στη μέση. Η Λαγκάρντ (φωτό) λέει ότι οι Ελληνες έχουν μεγαλύτερους μισθούς από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους και πολλαπλάσιους απ' ό,τι στην Κροατία. Πάμε φουλ δηλαδή για μισθούς Βουλγαρίας στα τρία κατοστάρικα. Για να χτυπηθεί και η ανεργία. Την ημέρα λοιπόν που γίναν αυτές οι δηλώσεις, στα δελτία ειδήσεων υπήρχαν και τα ανάλογα ρεπορτάζ. Ο Μανώλης Καψής έλεγε ότι η αύξηση των μισθών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο αύξησης στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Με στοιχεία. Λέγοντας ταυτόχρονα ότι στις σκανδιναβικές χώρες δεν υπάρχουν καν κατώτεροι μισθοί. Αρα εμείς δηλαδή από Γερμανούς και Σουηδούς είμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Τα ίδια ακριβώς κι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μια ώρα μετά στο δελτίο του ΣΚΑΪ. Κι έρχεσαι λοιπόν και αναρωτιέσαι: Ο Μανώλης Καψής, όταν βγήκε η είδηση για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, έψαξε και βρήκε πόσο έχουν αυξηθεί οι μισθοί στην Ευρώπη τα δέκα τελευταία χρόνια; Προσωπικά, δεν τον κόβω για έτσι, όπως λέει και η σχετική διαφήμιση με τα λουκάνικα. Ή μήπως είναι σύμπτωση ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε κι ο Παπαδημητρίου; Εκατσε κι αυτός κι έκανε το ίδιο ρεπορτάζ; Ή τους τα δώσανε και των δύο γραμμένα, έτοιμα στο πιάτο;

Στην πράξη κορόιδα για να βάλουν ένα δίφραγκο εκατομμύρια δεν υπάρχουν

Αφού δεν μπορούνε να μαζέψουνε λεφτά από τους δικούς τους, στην ΑΕΚ κοιτάνε μπας και τ' αρπάξουνε από τους ξένους. Η 48ωρη προθεσμία που είχε βάλει ο Χάρης Οικονομόπουλος στους εννιά για να βάλουνε από τρακόσα χιλιάρικα έχει παρέλθει προ πολλού. Και δεν βρέθηκε ούτε ένας για να βάλει κατοστάρικο. Στην πορεία όμως προέκυψε αυτό το ένα δίφραγκο εκατομμύρια αγνώστου προελεύσεως. Οτι μπορεί να είναι δηλαδή μέχρι και του Μάκη Ψωμιάδη. Για να βάλει κάποιους μπροστινούς δικούς του και να ελέγξει την υπόθεση που εκκρεμεί στα δικαστήρια. Ο σοφός Δημητρέλος όμως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα:

«Ας μπουν αυτά τα λεφτά κι ας είναι και του Ψωμιάδη». Και δεν έχει άδικο. Την άκρη μετά θα τη βρει η υπηρεσία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αν τα λεφτά αυτά είναι αγνώστου προελεύσεως και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, δεν θα γίνει δεκτή η αγορά των μετοχών. Θα ακυρωθεί και θα είναι ως μη γενόμενη. Τα λεφτά όμως θα έχουνε κάνει φτερά και θα έχουνε πετάξει. Ας πάει μετά στα δικαστήρια αυτός που θα τα έχει βάλει να τα πάρει πίσω. Σωστός ο Δημητρέλος. Στη θεωρία όμως. Γιατί στην πράξη κορόιδα για να βάλουνε ένα δίφραγκο εκατομμύρια στην ΑΕΚ αέρα πατέρα δεν υπάρχουν. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Τόσα κόμματα και δεν βρίσκεται ένα να περιθάλψει τον Κίμωνα Κουλούρη;

"Η διαπραγμάτευση για το PSI έκανε τον Ευάγγελο Βενιζέλο πιο ώριμο και πιο σοφό "
Αννα Διαμαντοπούλου
 
πηγή: Goal news