Ο λαϊκισμός και το μικροπολιτικό παίγνιο δεν έχουν τέλος

 του Θανάση Λυρτσογιάννη


ΝΔ DON'T STOP!

Ανεπίδεκτο μαθήσεως φαίνεται πως είναι το πολιτικό σύστημα, με αποτέλεσμα ο λαϊκισμός που τόσο κατέκριναν οι ίδιοι οι πολιτικοί και θεωρήθηκε υπεύθυνο της κρίσης και της περιπέτειας που περνά η χώρα, να παραμένει πανταχού παρόν και κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού. Τον συναντάμε παντού.


Με δεξιά ή αριστερή φρασεολογία και ανάλογο πολιτικό σκεπτικό η πλειοδοσία κυριαρχεί, ενώ ο υπεύθυνος λόγος, ο οποίος αποκαλύπτει αλήθειες και μπορεί να είναι ακόμα και δυσάρεστος, απουσιάζει. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο μάλιστα κατέληξε σε τραγέλαφο, αποτελεί το τεκμήριο για σοφίτες, πατάρια και άλλους βοηθητικούς χώρους που τακτοποιήθηκαν.

Μόλις ο υπουργός, ο οποίος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι αυτό θα είναι 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (σ.σ.: ποσό ίδιο με τους νόμιμους βοηθητικούς χώρους), η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να αποσυρθεί από τον διάλογο για το φορολογικό, καταγγέλλοντας αιφνιδιασμό και χαράτσι, χαϊδεύοντας τα αυτιά εκείνων που προχώρησαν σε τακτοποίηση.

«Χάδι» η Νέα Δημοκρατία. «Χάδι» και η άλλη πλευρά. Απάντησε με απόσυρση της ρύθμισης, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να επανέλθει στον διάλογο για το φορολογικό. Μάταια όμως. Βλέπετε, οι εκλογές έρχονται και οι ψήφοι είναι υπεράνω όλων.

Το μικροπολιτικό παίγνιο δεν έχει τέλος, με αποτέλεσμα την απόσυρση ενός δίκαιου μέτρου (με την έννοια ότι το τεκμήριο των 40 ευρώ ισχύει ήδη για τους νομιμόφρονες ιδιοκτήτες). Αν η όλη μεθόδευση δεν αποτελεί δείγμα λαϊκισμού και μικροπολιτικής αντιμετώπισης για εκλογικούς καθαρά λόγους, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.

πηγή: ethnos.gr