Οσμή σκανδάλου για την Ντόρα Μπακογιάννη

Αδήλωτο το 1 εκατομμύριο του Ισίδωρου Κούβελου

Στον εισαγγελέα εφετών  θα παραπέμψει την υπόθεση του συζύγου της η Βουλή


Την ώρα που ο Ισίδωρος Κούβελος βρίσκεται σε νοσοκομείο με καρδιακή αρρυθμία, η υπόθεσή του με το έμβασμά του στο εξωτερικό προσλαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, η συγκεκριμένη τραπεζική κίνηση, αλλά και ο τραπεζικός λογαριασμός, όπου κατέληξε, δεν ήταν δηλωμένα στο σχετικό «πόθεν έσχες».

Σημειώνεται ότι από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι στις 4 Μαρτίου 2011 δίνεται εντολή από την Ελλάδα στην Αμερική να ρευστοποιηθούν μετοχές και να γίνει μεταφορά ενός ποσού ύψους 1.148.000 δολ., στον λογαριασμό που διατηρεί ο κ. Κούβελος στο Λονδίνο, και από τον οποίο συντηρείται και ο υιός του.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό, που έχει καταθέσεις ύψους 12.325 λιρών Αγγλίας, παραμένει κατατεθειμένο ως εγγύηση για την αγορά πλοίου, όπως εξήγησε ο κ. Κούβελος, και το συγκεκριμένο ποσό, για το οποίο ο πρόεδρος της «αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης είχε αναφέρει ότι υπήρχαν υπόνοιες για τον τρόπο μεταφοράς του από την Αμερική στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ στη Βουλή συνεχίζεται η μελέτη όλων των λεπτομερειών των πόθεν έσχες της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ αναμένονται και οι γραπτές εξηγήσεις του κ. Κούβελου για τη διαδρομή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την αρχή έως το τέλος.


Ισ. Κούβελος: "αποδείχθηκε ότι και το "Πόθεν" υπάρχει και το "Έσχες".

Ο κ. Κούβελος από την πλευρά του δήλωσε πως διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης, καθώς αποδείχθηκε η συμφωνία ναυπήγησης πλοίου και σημείωσε πως "ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους".

Παράλληλα, ζήτησε να πάει το θέμα στον εισαγγελέα προκειμένου να μπορέσει να αποδείξει τα προφανή όπως αναφέρει στη δήλωσή του.