Ένα μικρό Μάρσαλ



του Μιχάλη Ταστσόγλου

Θέλει η Δημοκρατική Συμμαχία για την Ελλάδα

Στελέχη του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη εκφράζουν την πεποίθησή τους πως ένα μίνι Μάρσαλ 2012 θα βοηθήσει στην άμεση ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας.
 


 


Με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Δη.Συ., Δημήτρης Ζαφειριάδης, τόνισε πως θεωρει απαραίτητη για τη χώρα την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ που θα βγάλει τη χώρα από την ύφεση. Μόνο έτσι θα έρθουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Χαρακτηριστικά είπε: Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητά της, την υιοθέτηση από τους εταίρους μας ενός μικρού σχεδίου Μάρσαλ, όπως έχει προτείνει από τον Ιούνιο η Δημοκρατική Συμμαχία, που θα προβλέπει την προκαταβολή πόρων από το επόμενο πακέτο, την επανεπένδυση μέρους των εσόδων από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την ανακατανομή των αδιάθετων χρημάτων από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Σε σωστή κατεύθυνση βρίσκεται η σκέψη των στελεχών του νέου κόμματος. Ωστόσο, φαίνεται πως η Δημοκρατική Συμμαχία συμφωνεί με το Αριστερό κόμμα της Γερμανίας. Διαβάστε εδώ και θα δείτε πως αυτήν τη δήλωση έκανε ο Γερμανός βουλευτής Γκέγκορ Γκίζι.