Ο ΑΠΟΕΛ δοξάζει την Κύπρο


Προκρίθηκε στους 8 του Champions League

Η πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού γράφτηκε και πάλι από τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέτυχε το ακατόρθωτο!
Το ΑΠΟΕΛ της Κύπρου, το ΑΠΟΕΛ της Ευρώπης έκανε και πάλι όλους να υποκλιθούν στο μεγαλείο του! Μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού και εννέα πέναλτι κατάφερε να κερδίσει τη Λιόν και να βρεθεί στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League! Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ έκαναν το τέλειο παιχνίδι, είχαν πάθος, δύναμη, πίστη και με τη βοήθεια τόσο των 23,000 φίλων τους που βρέθηκαν στο γήπεδο όσο και αυτών που έβλεπαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, κατάφερε να πετύχει το θαύμα!

Το ΑΠΟΕΛ μόλις στο 9' κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Μετά από πάσα του Χαραλαμπίδη από δεξιά ο Μαντούκα μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πάλεψε με νύχια και με δόντια, κατάφερε να επιβληθεί της Λιόν και δεν της επέτρεψε να το απειλήσει ιδιαίτερα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση κι εκεί που όλοι πίστευαν πως το ΑΠΟΕΛ θα έμενε από δυνάμεις, τις βρήκε και παρόλο που έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, μετά από αποβολή του Μαντούκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άντεξε και τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Η ψυχολογία έπαιξε το δικό της ρόλο όπως και ο Διονύσης Χιώτης που απέκρουσε δύο πέναλτι και κατάφερε να στείλει την ομάδα του στους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Μπράβο!



Άρθρο με πληροφορίες από σπορfm Κύπρου