Τρομάζει ο Π. Καψής

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Αναγγέλλει νέα μέτρα

Και τώρα ήρθε η ώρα του... πλεονάσματος. Τώρα η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην ύφεση και θέλει να δημιουργήσει θετικούς δέικτες. Κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανήγγειλε και πάλι μέτρα.





Μιλώντας στην τηλοραση του Ant1, ο Πνατελής Καψής ανακοίνωσε πως κατά τους θερινούς μήνες (κάτι που καθιστά το όλο... έργο ευκολότερο) θα ληφθούν εκ νέου μέτρα, τα οποία θα αφορούν το 2013 και το 2014, όταν και η χώρα θα πρέπει να παρουσιάζει πλεόνασμα.

Τώρα, πως γίνεται ο εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης χωρίς λαϊκή εντολή, που ανέλαβε για συγκεκριμένο λόγο την εξουσία μέχρι το Φεβρουάριο, να ανακοινώνει νέα μέτρα που θα αφορούν τα δύο επόμενα έτη, δε γνωρίζω. Μου φαίνεται πάντως για θράσος.

Η χώρα δεν έχει αιρετή κυβέρνηση και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Αποφασίζουν γι απολύ σημαντικά θέματα χωρίς να έχουν το δικαίωμα της απόφασης. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. 

Ο κύριος Καψής ξέρει καλά πως και η επόμενη κυβέρνηση την ίδια συνταγή θα ακολουθήσει. Γραμμή - γραμμή θα πάρει τον "τυφλοσούρτη" του διεθνούς Ταμείου. Κι αυτό θα γίνει σίγουρα, όχι μόνο γιατί ο ίδιος ο κύριος Σαμαράς έχει ή θα δεσμευθεί ότι δε θα παρεκκλίνει ποτέ, αλλά γιατί όποιος κι αν βγει, έχουν υπογράψει τόσα πολλά και είναι τόσο υπόλογοι στους δανειστές τους που τίποτα δε θα αλλάξει. Όπως τίποτα δεν άλλαξε με τον κύριο Παπαδήμο.

Αφήστε τι λένε τα δελτία ειδήσεων. Η κυβέρνηση είναι ίδια από το 2009 μέχρι σήμερα. Και θα είναι και με τη Νέα Δεξιά του Αντώνη, του Μάκη και του Αδώνεως. Το μόνο που θα αλλάξει είναι οι ταμπέλες στα υπουργεία. Θα είναι πολυτονικές.