Η πρώτη αντίδραση Καραμανλή στην απόφαση εισαγγελέα


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση για το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Κώστα Καραμανλή μετά την απόφαση να ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής που θα αναλάβει να διαλευκάνει την «περίεργη» και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση αναμένεται να ζητήσει από τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό να καταθέσει, προκειμένου να «φωτίσει» τα «σκοτεινά» σημεία εκείνης της περιόδου.
Η «πρώτη αντίδραση» του Καραμανλή
 
Την απόφαση της δικαιοσύνης την πληροφορήθηκε ο Κώστας Καραμανλής, λίγο πριν αποχωρήσει από το γραφείο του στην πλατεία Μαβίλης και έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να μην κάνουν καμία διαρροή προς τα ΜΜΕ. «Αφήστε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της» φέρεται να είπε. Ωστόσο ο ίδιος είναι πρόθυμος εφ’ όσον κληθεί να καταθέσει.
 
Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να μη συνηθίζει να εκφράζεται, ακόμη και για υποθέσεις που τον αφορούν άμεσα, δύο όμως από τους στενότερους συνεργάτες του και τακτικοί μέχρι σήμερα συνομιλητές του, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος και ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ, καθηγητής, Προκόπης Παυλόπουλος, δίνουν μέσω δηλώσεων σε Μ.Μ.Ε, το «κλίμα» της πλατείας Μαβίλη.

«Η εισαγγελία δεν ασκεί ποινική δίωξη για τόσο σοβαρά αδικήματα –και σπάνια στο Ποινικό Δίκαιο- που αναφέρονται στην άσκηση των καθηκόντων και στη ζωή ενός πρώην πρωθυπουργού, εάν δεν έχει πολύ ισχυρές ενδείξεις», σχολιάζει στο site newsbomb, ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Σεβόμενος την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, οφείλω να αναμείνω τις τελικές αποφάσεις της. Και μόνο όμως το γεγονός ότι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, στο τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, σημαίνει ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. Αυτό και μόνο σημαίνει πολλά», η αντίδραση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Άρθρο με πληροφορίες από real/newsbomb/newscode