Οι Σπιναλόγκες.. επιστρέφουν

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Ο Π. Λαφαζάνης εναντίον Μ. Χρυσοχοΐδη

Ο Βουλευτής του Συ.Ριζ.Α. έβαλε στη θέση τους τούς "μεταναστοφάγους". Μετά από το διάβημά του, το Υπ. Προστασίας του Πολίτη απέσυρε σχετική τροπολογία, καθώς ήταν αντισυνταγματική η διαδικασία συζήτησής της.






Σε ένα πολιτικό κλίμα με την ακροδεξιά να κερδίζει πόντους, όλοι οι πολιτικάντηδες θέλουν να της μοιάσουν. Στην αρχή ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε να πυροβολούν οι αστυνομικοί πιο πολύ, μετά ήρθε ο Ghostbuster της 17 Νοέμβρη, Μ. Χρυσοχοΐδης να πει την περίφημη ιδέα του για τα κέντρα μετεκπαίδευσης στο έγκλημα, ο πολιτικός χειμώνας της Πολ. Άν., Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την επανακατάληψη των πόλεων και τέλος ο κύριος Καμίνης, που θέλει την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων.

Αντ' αυτών ο κύριος Λαφαζάνης είπε στη Βουλή ότι η τροπολογία είναι ξεκάθαρο πως κατατίθεται για ψηφοθηρικούς λόγους από ανθρώπους που βλέπουν ότι φασιστικά κινήματα αναβιώνουν κι αντί να τα πολεμήσουν τα ενστερνίζονται. Κάποιοι πολιτικοί δείχνουν πως "δε μασάνε" κι ο κύριος Λαφαζάνης δε διστάζει, όταν βλέπει την αδικία που υφίστανται συνάνθρωποί μας από τις "σκούπες" που οδηγούν στις "σακούλες" της απομόνωσης που λέγονται κέντρα μεταναστών.

Παράλληλα, ο κύριος Λαφαζάνης, όπως είπαμε κι εμείς χθες, παρουσιάστηκε κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, καθώς είπε πως μία κοινή αντιμνημονιακή στάση δεν αποτελεί κοινή πολιτική στάση. Το ίδιο ακριβώς τονίσαμε κι εμείς.