Η "ιστορία" μιας φωτογραφίας




Μια μελωδία για εσένα.

Μάνα είναι μόνο μια, θα πει μια γνωστή φράση και δραπετεύοντας από τα όποια στερεότυπα την ακολουθούν, θα προβληματιστώ και θα αφεθώ σε μια κόλλα χαρτί και ένα μολύβι.


      















Το δώρο της ζωής ή η ικανότητα της ανατροφής , θα αναρωτηθώ σύντομα. Πλημμυρισμένο το μυαλό μου από διάφορες σκέψεις και εικόνες, η φωνή της λογικής θα με βάλει γρήγορα στο δικό  της μονοπάτι και θα με κάνει θερμό υποστηρικτή της. Είναι δώρο ζωής για κάθε γυναίκα η μητρότητα, αλλά αυτό που δεν δωρίζεται ούτε χαρίζεται, είναι η δύναμη της ψυχής που πρέπει κάθε μανα καθημερινά να επιδείξει για την ανατροφή των παιδιών της. Η μοναδικότητα του προσώπου κερδίζετε μέσα απο συμπεριφορές, θα πει κάποιος. Σίγουρα δεν είμαι αυτός που θα κρίνει τις όποιες επιλογές μιας μάνας, πως θα μπορούσα άλλωστε; Μπορώ όμως, ως παιδί μιας μάνας και εγώ, να υμνήσω τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων εκείνων των γυναικών για το δικαίωμα τους στην μητρότητα και ταυτόχρονα την κατάκτηση "της ικανότητας"  για την ανατροφή των παιδιών τους.




       















Μόνο αν νοιάζεσαι αγαπάς , έγραψε κάποιος σε έναν τοίχο και απομονώνοντας τα αρχικά γράμματα κάθε λέξης της φράσης αυτής, θα αποκαλύψω μια μεγάλη αλήθεια. Πως θα μπορούσε άλλωστε η λέξη αγάπη να μην συνδέεται με την λέξη μανα, πως θα μπορούσε η λέξη νοιάζομαι να μην υποδηλώνει αγάπη!




Φωτογραφία :  camerafeelings.blogspot.com

Κείμενο :          Βαγγέλης Καλογερόπουλος


Page on Facebook : Camerafeelings