Ένας άνδρας μικρός

Τελικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης μπροστά στον κύριο Πλεύρη τον μικρό είναι τέρας σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Ο Θ. Πλεύρης άφησε στα κρύα του λουτρού το κόμμα του να βολοδέρνει σε γιαλαντζί αντιμνημονιακές ρητορείες.







Ο ΛαΟΣ υποτίθεται πως έγινε αντιμνημονιακός. Γι' αυτό κι έχασε δύο ισχυρά στελέχη του που θέλησαν να κυβερνήσουν κι όχι να κάνουν άλλη μία κωλοτούμπα. Οι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης προ διμήνου προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα από το οποίο προήλθε ο ΛαΟΣ. Το τρίτο πρόσωπο που "φλέρταρε" έντονα με τον κύριο Σαμαρά ήταν ο Θ. Πλεύρης. 

Το κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη πλήρωσε τις... κυβισθήσεις και στις εκλογές έμεινε εκτός Βουλής. Ο κύριος Πλεύρης είχαμε προβλέψει πως αργά ή γρήγορα θα άφηνε κι αυτός τον κύριο Καρατζαφέρη για να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Και επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά.

Την ώρα που η πλειοψηφία των στελεχών του ΛαΟΣ αποφάσιζε το κόμμα τους να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, ο κύριος Πλεύρης, θιασώτης της άποψης καθόδου στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας, πήρε το καπελάκι του κι αποχώρησε. Κι αναρωτιέμαι εγώ πόσο αντμνημονιακός ήταν ο κύριος Πλεύρης; Πως γίνεται να συντάσσεσαι με ένα κόμμα αντιμνημονιακό και να μεταγράφεσαι στο κατ' εξοχή μνημονιακό;

Ο κίνδυνος ενώνει; Και τέλος πάντων ο κομμουνισμός είναι ο κίνδυνος ή η εξαθλίωση;

Πραγματικά τέτοιον πολιτικό δεν έχω ξαναδεί. Ένας άνθρωπος ο οποίος φαίνεται από μακρυά πως χρήζει βοήθειας. Δεν ξέρω τον τρόπο που μεγάλωσε, πάντως από το πρόσωπό του, φαίνονται πολλά. Ας ελπίσουμε ότι στη Νέα Δημοκρατία θα λογικευτεί.