Ο Ισθμός της Κορίνθου και το μνημόνιο

Νεαρή γυναίκα βούτηξε στον Ισθμό κι έδωσε τέλος στη ζωή της. Τον ίδιο τρόπο είχε επιλέξει προ δεκαημέρου κι ένας νεαρός άνδρας προκειμένου ξεφύγει από αυτόν τον κόσμο.










Οι αυτοκτονίες ανεβαίνουν αριθμητικά. Και γι' αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχουν ούτε μετανάστες να κατηγορήσουμε για εγκληματικότητα, ούτε ΣυΡιζΑ να του αποδώσουμε την ηθική αυτουργία. Μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει βυθιστεί στην εξαθλίωση και ο πεσιμισμός εμπνέει όλο και περισσότερους νέους, οι οποίοι αναγνωρίζουν πως δεν υπάρχει μέλλον.

Με το μνημόνιο και τα επαχθή του μέτρα που έριξαν το βιοτικό επίπεδο στη χώρα, η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο κόσμος κλέβει για να ζήσει, για να θρέψει τα παιδιά του κι όχι επειδή αυτοί που παρανομούν είναι μετανάστες και πιθανόν μουσουλμάνοι.

Ο κόσμος αυτοκτονεί γιατί δεν υπάρχει μέλλον και γιατί η ανέχεια μπορεί όχι μόνο πρωτογενώς να οδηγεί κάποιον στην αυτοχειρία, π.χ. κάποιον άνθρωπο που χρωστάει πολλά χρήματα, αλλά και δευτερογενώς να ωθεί στην αυτοχειρία ανθρώπους που απογοητεύονται από άλλα πράγματα π.χ. ερωτικές απογοητεύσεις και ταυτόχρονα είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους.

Ο κόσμος αρρωσταίνει επειδή η δημόσια περίθαλψη σιγά σιγά φθίνει. Το AIDS και το κάθε AIDS βρίσκεται σε έξαρση όχι επειδή είναι ανήθικες κι επικίνδυνες οι ιερόδουλες, αλλά επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για εξετάσεις. Το ΔΝΤ είναι αυτό που σε όποια χώρα προστρέχει για να τη "βοηθήσει" ο μέσος όρος ζωής των κατοίκων της χώρας εκπίπτει κατά 5 έως 10 χρόνια.

Όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠαΣοΚ που επέλεξε να φέρει στη χώρα το ΔΝΤ και την εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία (τα δύο κόμματα που υπερασπίζονται το μνημόνιο) διατείνονται ότι ο ΣυΡιζΑ είναι επικίνδυνος. Δεν ξέρω κάτι για το ΣυΡιζΑ, πάντως μετά βεβαιότητας θα τον συμπαθούσα ακόμα κι αν το μόνο που ήξερα γι' αυτόν ηταν το ποιοι είναι οι επικριτές του.