Ο "κομμουνιστικός κίνδυνος"

Αρκετοί άνθρωποι φοβούνται να ψηφίσουν τον κύριο Τσίπρα γιατί... είναι κομμουνιστής. Παράλληλα, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι αντίπαλοί του, οι οποίοι επινοούν τον έναν "κίνδυνο" μετά τον άλλον.






Και τελικά εγώ δεν ξέρω τι αξίζει να φοβάσαι: τον κομμουνισμό όπως εφαρμόστηκε σε άλλες εποχές και σε άλλες χώρες, ή τα όσα θα γίνουν από επιτήδειους που διακηρύττουν την "επικινδυνότητα" του κομμουνισμού;

Ιστορικά να αναφερθεί: Στο όνομα του "κομμουνιστικού κινδύνου" αποσαθρώθηκε η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου το 1965, όταν το 1964 είχε εκλεγεί με 52%. Στο όνομα του κομμουνιστικού κινδύνου καθυστερούσε η διεξαγωγή εκλογών, καθώς, εκτός από τα ποσοστά της Ε.Κ. (κόμμα του Γ. Παπανδρέου), ανέβαιναν και τα ποσοστά της ΕΔΑ, του νόμιμου τότε αριστερών πεποιθήσεων κόμματος. Στο όνομα του "κινδύνου" αυτού ο βασιλιάς Κωνσταντίνος εξύφαινε σχέδια ανατροπής του κυρίου Παπανδρέου. Στο όνομα του "κινδύνου" αυτού οι ΗΠΑ επενέβαιναν και δωροδοκούσαν βουλευτές για να "αποστατούν". Στο όνομα αυτού του "κινδύνου" η ίδια η ΕΚ διασπάστηκε εσωτερικά, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να κατηγορείται στα δικαστήρια ως "κομμουνιστής". Αυτόν τον "κίνδυνο" και την κόρη του, την αστάθεια, βρήκαν ως αφορμή οι συνταγματάρχες κι ανέτρεψαν τη δημοκρατία.

Υ.Γ. Ο Ψυχρός πόλεμος τελείωσε.