Τι αναφέρει το ημερολόγιο του Άκη?


Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το πώς δρούσε το κύκλωμα των μιζών αλλά και τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο γινόταν η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος φέρνει στο φως το ημερολόγιο των μιζών του Άκη Τσοχατζόπουλου.


«Κάλυψε άμεσα την οφειλή σου και τα υποσχεμένα 900 000 ευρώ. Ξεκίνα τώρα με δυο-τρεις κατοσταριές και μέσα στον μήνα τον άλλο τα υπόλοιπα». Σε αυτό το πνεύμα κινούνται οι χειρόγραφες σημειώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου στα ημερολόγια-φωτιά που έχει στα χέρια της η ελληνική δικαιοσύνη.
Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός φέρεται να «γράφει» σε αυτό το ύφος, σε δεκάδες σημειώματα, σε συνεργάτη του, από τον οποίο ζητάει να του επιστρέψει ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ: «Γιάννη, εσύ ξέρεις. Δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατάς. Είναι μια παλιά επιτυχής συνεργασία μας, με σοβαρά αποτελέσματα...» γράφει σε μια από τις χιλιάδες σελίδες που κατασχέθηκαν από τις Αρχές εκείνο το πρωινό της 11ης Απριλίου που συνελήφθη.
Τα χρήματα που φέρεται να παρακρατούσε ο συνεργάτης του απασχολούσαν έντονα τον πρώην υπουργό, ο οποίος επανέρχεται συχνά στο θέμα: «Γιάννης δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατήσεις ! Εσύ δεν είσαι κλέφτης ! Δεν είσαι απατεώνας ! Εφερες τα χρήματα ;». Σε κάποιο σημείωμα, μάλιστα, ο Ακης επικαλείται τη δεινή του οικονομική κατάσταση ζητώντας από τον συνεργάτη του να του φέρει πίσω τα χρήματα.
Στο λεπτομερές ημερολόγιό του ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφεύγει επιμελώς να αποκαλύψει την προέλευση των χρημάτων. Ωστόσο, αποκαλύπτει με τον πιο σαφή τρόπο τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του.
Οι επίμαχες σημειώσεις δεν έχουν συγκεκριμένη χρονολογία και οι ανακριτικές αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί ο Ακης περιέγραφε τόσο αναλυτικά τις σκέψεις και τις κινήσεις του.