Πολιτικός γάμος Ντόρα - Σαμαρά


Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνεται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα η επίσημη επάνοδος της κας. Ντόρας Μπακογιάννη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ανώτερες πηγές και από τα δύο κόμματα, η συμπόρευση της Μπακογιάννη με τον κ. Αντώνη Σαμαρά πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ οι ανακοινώσεις καθυστερούν έτσι ώστε να κλειδώσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας.

Χθες το βράδυ έκλεισαν και τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα αυτής της συνεργασίας καθώς η συνάντηση των γεφυροποιών των δύο κομμάτων, κκ. Γ. Μιχελάκη (εκπροσώπου της ΝΔ) και Κ. Μπακογιάννη (δημάρχου Καρπενησίου και υιού της κυρίας Μπακογιάννη) ήταν επιτυχής. Οι όποιες εκατέρωθεν ενστάσεις, τόσο από στελέχη της Ν.Δ. (ακραιφνείς προεδρικούς) και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δεν στάθηκαν ικανές για να επηρεάσουν την έκβαση των συζητήσεων οι οποίες εξελίχθηκαν υπό άκρα μυστικότητα και σε καλό κλίμα.

 Η κ. Μπακογιάννη δεν θα επιστρέψει μόνη της στη Ν. Δημοκρατία καθώς θα την συνοδεύσει και μία σειρά στελεχών και πρώην βουλευτών της ΝΔ που την είχαν ακολουθήσει στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Μαζί της θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι οι κύριοι Αυγενάκης, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης, Ζαφειριάδης και Οικονόμου οι οποίοι πρόκειται να εκτεθούν στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα της ΝΔ, ενώ σταδιακά αναμένεται να γίνει και η επανένταξη του ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θ. Σκυλακάκη.

Πάντως, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει διαρρεύσει ακόμα το πλαίσιο της συνεργασίας ΝΔ και ΔΗΜΣΥΜ, αλλά όπως λένε οι πληροφορίες, η φόρμα συνεργασίας θα είναι με βάση την αρχή της αναλογικότητας των ποσοστών που έλαβαν οι δύο παρατάξεις στις τελευταίες εκλογές και στις μέχρι τώρα συζητήσεις δεν φαίνεται να έχουν υπάρξει σημαντικές διαφωνίες ως προς το πλαίσιο επανένταξης της κυρίας Μπακογιάννη στη ΝΔ.