Προς διαζύγιο Mega - Σωτηρακόπουλος

Ο κατά πολλούς κορυφαίος Έλληνας σπορκάστερ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραίτησή του από το Mega channel. Δείτε εδώ ποιοι άλλοι δημοσιογράφοι φαίνεται πως θα πράξουν ανάλογα.







Μάλλον άδοξα θα λήξει η συνεργασία του Χρήστου Σωτηρακόπουλου με το Mega. Το κανάλι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει μόνο τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου να καλύψει και προφανώς δεν "καίγεται" και τόσο για τη διατήρηση του κυρίου Σωτηρακόπουλου στο δημοσιογραφικό ρόστερ του.

Από την άλλη, ο κύριος Σωτηρακόπουλος θα μπορούσε, υπογράφοντας σε κάποιο άλλο κανάλι, να παραμείνει ουσιαστικά ενεργός καλύπτοντας αγώνες με μεγαλύτερη συχνότητα απ' ό,τι περιγράφοντας την Εθνική Ελλάδος που τη σεζόν 2012-2013 θα δώσει 6-7 αγώνες περίπου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των άλλων καναλιών και δη της Nova, της συνδρομητικής τηλεόρασης που έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με τον κύριο Σωτηρακόπουλο. Είναι αλήθεια πως η Nova υστερεί πολύ στους περιγραφείς αγώνων ποδοσφαίρου δεδομένης της μεγάλης ποσότητας αγώνων που καλύπτει. Κάποιοι είναι καλοί (Πρίντεζης, Καραλής), κάποιοι ανούσια μέτριοι (Βλάχος, Κανελλάκης) και κάποιοι κάκιστοι (Λυκουρόπουλος, Λιώρης, Στυλιάδης). Παράλληλα, να τονιστεί πως στην περιγραφή αγώνων μπάσκετ η Nova διαθέτει με διαφορά τους κορυφαίους, αφήνοντας την ΕΡΤ πολύ πίσω από πλευράς κάλυψης ενός αγώνα. Καλό θα ήταν να γίνει κάτι ανάλογο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Πάντως, δεν αποκλείεται και η ΕΡΤ να διεκδικήσει την υπογραφή του έμπειρου σπορκάστερ για την κάλυψη των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων που έχει αναλάβει. Κίνηση ίσως κάνει και ο Ant1 λόγω κυπέλλου UEFA.