Πολιτική συμφωνία Λοβέρδου - Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ


Πληροφορίες για επιστροφή Λοβέρδου στο στρατόπεδο Βενιζέλου

Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ζυμώσεις μεταξύ στελεχών του κόμματος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι εμφανίστηκαν από κοινού ενώπιον των δημοσιογράφων

Η κίνηση αυτή του κ. Λοβέρδου ερμηυνεύτηκε ως στήριξή του προς τον κ. Βενιζέλο στη μάχη διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Πριν από την από κοινού εμφάνιση των δύο υπουργών πορηγήθηκε επικοινωνία του κ. Λοβέρδου προς τον Γιάννη Ραγκούση και την Αννα Διαμαντοπούλου για να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, την ώρα που η αβεβαιότητα κυριαρχεί ως προς τις εξελίξεις στο πρόβλημα χρηματοδότησης της χώρας και της δυνατότητας επιτυχούς έκβασης των διαπραγματεύσεων για το PSI.
Θέμα της συνεδρίασης είναι η στάση του κόμματος εν όψει των εξελίξεων των επομένων εβδομάδων και των όσων θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή, όμως το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών του κόμματος φανερώνει ότι κάποιοι θέλουν να συζητήσουν τα πάντα: τα όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, την αδυναμία συντονισμού του κόμματος, ακόμη και την ανάδειξη ενός νέου επικεφαλής με συνοπτικές διαδικασίες, με το επιχείρημα ότι σύντομα η κυβέρνηση συνεργασίας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα συνοχής, εν όψει των ψηφοφοριών για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο.
 
Άρθρο με πληροφορίες από in.gr