Γιούνκερ: Καμία αναδιαπραγμάτευση

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. δήλωσε πως μόνο το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει από το ελληνικό πρόγραμμα και τίποτα άλλο. Βάζει τέλος στην "αναδιαπραγμάτευση" που υποτίθεται ότι θα του ζητούσε ο Αντώνης Σαμαράς.


Οι δηλώσεις του κυρίου Γιούνκερ σε αυστριακή εφημερίδα μόνο θετικές δε μπορούν να χαρακτηριστούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως επικοινωνώντα ςμε τον Α. Σαμαρά μετά τις εκλογές του ξεκαθάρισε πως αλλαγές μπορεί να προκύψουν μόνο επί του χρονοδιαγράμματος.

Ο ελληνικός λαός διάλεξε Αντώνη Σαμαρά. Εκείνον που θα διαπραγματευόταν μί αναδιαπραγμάτευση. Η άλλη του επιλογή ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα ζητούσε κατάργηση του μνημονίου. 

Ας μη γελιόμαστε. Ο κύριος τσίπρας δε θα επιτύχαινε κατάργηση του μνημονίου. Αλλά ζητώντα ςκατάργηση, κάτι περισσότερο θα έπαιρνε. Ο Αντώνης Σαμαράς μπήκε σε διαπραγμάτευση ζητώντας λίγα και προφανώς δε θα πάρει τίποτα.

Οι Έλληνες διάλεξαν και πάλι την παράδοση. Κι αυτή τη φορά δεν αναφέρομαι στην ταύτιση της δεξιάς παράταξης με τις παραδόσης, αλλά στην άνευ όρων παράδοση. 

Μακάρι να διαψευστώ.