O D. Harvey στα Εξάρχεια



Ο διακεκριμένος Καθηγητής Γεωγραφίας στο τμήμα Ανθρωπολογίας του City University της Νέας Υόρκης βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα στα πλαίσια της "Εβδομάδας Ντέιβιντ Χάρβεϊ" που διοργανώνει το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και η σχολήν Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ.  Μετά από δύο σημαντικές διαλέξεις ("Οι πόλεις ως τόπος αντίστασης και ελπίδας", από την οποία μπορείτε να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ και "Γεωγραφικές παράμετροι της σημερινής κρίσης") ο μαρξιστής θεωρητικός θα βρεθεί εκτός των ακαδημαϊκών τειχών, ως ομιλητής σε ένα... παρκάκι! Συγκεκριμένα, αύριο, Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, ο Χάρβεϊ θα μιλήσει στο παρκάκι της ΤΣαμαδού στα Εξάρχεια, σε εκδήλωση με θέμα: "Οι πολιτικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης: ο νεοφιλελευθερισμός ενάντια στη δημοκρατία" (θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά). Την εκδήλωση διοργανώνοουν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς, το RedNotebook και τα Ενθέματα της ΑΥΓΗΣ.

Η ΑΥΓΗ  μάλιστα φιλοξένησε χθες συνέντευξη του δημοφιλούς ακαδημαϊκού, όπου τονίζει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εμβληματικό κίνημα για όλη την Ευρώπη".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάρβεϊ συγκεντρώνει τιες περισσότερες αναφορές στη βιβλιογραφία επιστημονικών άρθρων και βιβλίων. Πρόσφατα (2011) κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη το έργο του "Το άινιγμα του Κεφαλαίου και οι κρίσεις του Καπιταλισμού" όπου αναλύεται σε βάθος η οικονομική κρίση των ημερών μας και οι δυνατότητες εξέλιξής της.