Η Κου Κλουξ Κλαν υποδέχεται τη Χρυσή Αυγή



Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κου Κλουξ Κλαν φιλοξενείται εδώ και λίγες ημέρες το "δημοκρατικό κόμμα" της... Χρυσής Αυγής, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της στη Νέα Υόρκη. Στη σελίδα των «Ιπποτών,» οι οποίοι είναι μια από τις έξι οργανώσεις που φέρουν το όνομα της ΚΚΚ, αναφέρεται ότι «η υπερεθνικιστική παράταξη Χ.Α. εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ένα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.»


Στην ανάρτηση γίνεται αναφορά και στα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρνουν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, αλλά δεν σχολιάζονται και οι αντιδράσεις των Ελλήνων της ΝΥ. που με κινητοποιήσεις αντιτάχθηκαν στην παρουσία της οργάνωσης στην αμερικανική μεγαλούπολη. Οι «Ιππότες» έχουν ανεβάσει, όπως σημειώνεται στο άρθρο, στη σελίδα τους και κείμενο από την ανενεργή αυτή τη στιγμή σελίδα της Χ.Α. στη Νέα Υόρκη.

Magnify Image

Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΚΚΚ θεωρείται παγκοσμίως ως ένα συνονθύλευμα τρομοκρατικών, ρατσιστικών και νενοναζιστικών οργανώσεων, ποια είναι άραγε η θέση της εγχώριας Χρυσής Αυγής για την υποστήριξη που έλαβε από τους όπως φαίνεται φίλους της Αμερικανούς νεοναζί;