Ποια είναι η "νταντά" της Χρυσής Αυγής;




«Έχουν γεμίσει οι μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Έλληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό. Αυτό τέρμα. Τελειώνει εδώ. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός».

Quiz του Bloggers-tv.gr: ποιος είπε τα παραπάνω:

Α) Ο Παναγιώταρος σε συνάθροιση νεοναζί,

Β) Ο Κασσιδιάρης σε μάζωξη φασιστοειδών,

Γ) Ο Μιχαλολιάκος σε συγκέντρωση μπράβων της νύχτας και δολοφόνων της Χ.Α,

Δ) Ο Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός της Ελλάδας και απολογητής του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» σε προεκλογική συνέντευξη.


Δυστυχώς για τους αναλυτές της θεωρίας των «άκρων», η παράγραφος ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά, εκπρόσωπο του συνετού Κέντρου που αντιμάχεται τον ολοκληρωτισμό και τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται».




Ετεροχρονισμένα, ο Παναγιώταρος, στο γνωστό χριστιανικό κλίμα της αγάπης προς τον πλησίον, υιοθέτησε τη λογική Σαμαρά και με πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή (προς το Υπ. Εσωτερικών) ζήτησε να πληροφορηθεί πόσα παιδιά αλλοδαπών έχουν γίνει δεκτά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η ρατσιστική βία και ρητορική της Χρυσής Αυγής, όπως φάνηκε το τελευταίο διήμερο, δε θα μείνει μόνο στους «λαθρομετανάστες» (και τα βρέφη τους). Αλλά θα απλωθεί, όπως έκανε και ο ορίτζιναλ ναζιστικός εφιάλτης «ο οποίος διογκούμενος απολήγει στην κατά Χάννα Αρεντ κοινοτοπία του κακού »(Ν. Ξυδάκης στην Καθημερινή).

Ο αμοραλισμός των χρυσαυγιτών μας επιτρέπει να αναμένουμε υλοποίηση της προεκλογικής «δέσμευσης» του Παναγιώταρου ότι «θα πετάξουν τα παιδιά των αλλοδαπών από τους παιδικούς σταθμούς», δέσμευση που δυστυχώς, σε πιο πολιτικά ορθή διατύπωση, πραγματοποίησε και ο νυν Πρωθυπουργός δικαιώνοντας όσους επέκριναν τη ΝΔ για υιοθέτηση της ατζέντας των νεοναζί.





Δεν προξενεί, τελικά, εντύπωση η σπουδή του Υπουργέιου Εσωτερικών (Ε. Στυλιανίδης) να ζητήσει από τους δήμους της χώρας τα σχετικά στοιχεία για να λάβει άμεση απάντηση από τους «Πολίτες εν δράσει» της Ιεράπετρας:

«Με την προθυμία που επιδεικνύετε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα κατά τη διάρκεια της Κατοχής».

Αν λοιπόν, οι όψιμοι ελληνορθόδοξοι της Χρυσής Αυγής έχουν κάποια σχέση με τις Γραφές, περισσότερο παραπέμπουν στον Ηρώδη και όχι στις χριστιανική διδασκαλία, αφού το μίσος τους φτάνει ακόμα και προς βρέφη που δεν ανήκουν στην ίδια Φυλή με τους φουσκωτούς φίλους του Παναγιώταρου.

Το θέμα είναι, πέραν των περισπούδαστων θεωριών για τη Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, οι πολιτικές ελίτ να μας εξηγήσουν τις αξιακές και πολιτικές τους συμπλεύσεις με τη νεοναζιστική οργάνωση και την ανοχή τους στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ενσωματωθεί στο σκληρό πυρήνα του κράτους. Μήπως οι ίδιοι της έστρωσαν το χαλί με τις πολιτικές τους; Η δήλωση Σαμαρά (που παραθέσαμε) πρέπει να προβληματίσει και να ανοίξει μια μεγάλή κουβέντα για το ποιοι χωράνε στο «αντιφασιστικό μέτωπο» και ποιοι ενδεχομένως ετοιμάζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με εφεδρικό στρατό τους μπράβους του Μιχαλολιάκου