Άραγε ο Άδωνις θα καθύβριζε σήμερα το Πολυτεχνείο και τους νεκρούς του;



του Γιάννη Λέκκα

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες ως προς την αμφισβήτηση που εξέφρασε το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, μέσω μίας τοπικής οργάνωσης του, για τις δολοφονίες που διέπραξε το καθεστώς της Χούντας κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φαίνεται όμως ότι η Χ.Α. δεν είναι η μόνη εντός του κοινοβουλίου που έχει τέτοιες απόψεις.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλαδή ο πρώην ακροδεξιός φονταμενταλιστής του πάλαι ποτέ εθνικιστικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ., είχε κατηγορήσει εν έτει 2009 το Πολυτεχνείο ως "αστειότητα", "ιδρυτικό μύθο της θολοκουλτούρας στην Ελλάδα" (μύθος;;), ενώ έφτασε και στο σημείο να υποστηρίξει ότι "οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του δεν υπήρξαν ποτέ". Αδιάψευστος μάρτυς το ακόλουθο βίντεο:



Σαν να μην έφταναν αυτά, ένα χρόνο μετά, ο εν λόγω βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ έγραφε στο φόρουμ της προσωπικής του ιστοσελίδας ότι το τότε κόμμα του δεν έπρεπε να συμμετάσχει στους εορτασμούς του 2010 για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Παιδιά εάν δεν καταλαβαίνετε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς της πολιτικής έχουμε πρόβλημα...και σταματήστε να κατηγορείτε τον Πρόεδρο σε κάθε ευκαιρία. Εμείς οι "καλοί" και ο Πρόεδρος ο "κακός". Κάθε χρόνο στέλνουμε μήνυμα στο Πολυτεχνείο όπως και όλα τα κόμματα και η Βουλή. Είναι εθιμοτυπικό. Εάν τώρα μας δείτε να οργανώνουμε και καμμία γιορτή για το Πολυτεχνείο όπως έκανε η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ τα τελευταία χρόνια να μας κράξετε, οκ. Αλλά να μήν στείλουμε ούτε μήνυμα θα ήταν σαν να φτύνουμε μία ολόκληρη πλευρά των συμπολιτών μας που τα πιστεύουν αλλιώς. Κοινώς ψυχραιμία! Καλώς εξεδόθη η ανακοίνωσις, αν και όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ουδείς έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο εκείνη την ημέρα».

Και ενώ μέχρι σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως βουλευτής πια της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, δεν έχει ακόμα ανασκευάσει τις ύβρεις του για τα θύματα της 17ης Νοέμβρη του 1973, η Χρυσή Αυγή, ως κόμμα που υποστηρίζει επίσημα την Χούντα των Συνταγματαρχών, αντιλήφθηκε την γενική κατακραυγή που προκάλεσε η προκλητική και βέβηλη ενέργεια της τοπικής της οργάνωσης στην Καλαμάτα να προκηρύξει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, κι έκανε ένα βήμα πίσω με την διευκρίνισή ότι « δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου», υπονοώντας ευθέως ότι υπήρξαν εκτός αυτού.

Άραγε τώρα που ο κ. Άδωνις παριστάνει τον διαλλακτικό δεξιό και τον οικονομικό γκουρού, ύστερα και από τον ιδεολογικό εξαγνισμό του από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, θα ανασκευάσει τα όσα προσβλητικά και ανιστόρητα είχε πει και γράψει λίγα χρόνια πριν ως βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ; Και αν δεν τον κάνει, επιλέγοντας να παραμείνει ιδεολογικά μπροστάρης στο παιχνίδι της Χρυσής Αυγής με τους νεκρούς του '73, θα κληθεί ποτέ για εξηγήσεις από το κόμμα του, του οποίου αρκετά μέλη, πρώην βουλευτές και απλοί ψηφοφόροι βασανίστηκαν ή εξορίστηκαν επί Χούντας; Ή μήπως, αυτή τη φορά, η Νέα Δημοκρατία θα σιωπήσει για να μην ρισκάρει την απώλεια ενός πιστού στην ηγεσία βουλευτή της που μελλοντικά θα μπορούσε ακόμα και να υπουργοποιηθεί;