Εν αναμονή για έκδοση της 6ης δόσης

Όροι για τη διασφάλιση


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά διαβεβαιώσεις από την νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα προκειμένου να απελευθερώσει την έκτη δόση των δανείων που χορηγεί στη χώρα σε συνεργασία με την ΕΕ,
ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος του Ταμείου.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού με την κυβέρνηση συμμαχίας και μόλις διασφαλιστεί η ευρεία υποστήριξη για τα μέτρα του προγράμματος προσαρμογής, τότε θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της πέμπτης επιθεώρησης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντείβιντ Χόλεϊ σε δημοσιογράφους.


Για το ζήτημα της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών (PSI) στο κούρεμα ανέφερε ότι η διαδικασία προχωράει με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και αρνήθηκε να διευκρινίσει αν υπάρχει και ποια είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στη διαδικασία.


Πάντως σε ερώτηση πότε θα συνεδριάσει το ΔΣ του Ταμείου για την εκταμίευση της δόσης ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία.


Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησης στην Ελλάδα ήταν «ένα βήμα για την επίτευξη μεγαλύτερης πολιτικής βεβαιότητας και σταθερότητας».


Πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση ενότητας δείχνει τώρα τη δέσμευση για την υλοποίηση της ανάπτυξης».


Παράλληλα είναι σημαντικό να κινηθούν οι ευρωπαϊκές Αρχές με ταχύτητα για την υλοποίηση των σχεδίων για τη λειτουργία ενός συνολικού πλαισίου για τη διαχείριση της κρίσης.