Το θαύμα της τεχνητής γονιμοποίησης.

Οι πρακτικές και τα πλεονεκτήματα της τεχνητής γονιμοποίησης σήμερα.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής γέννησε την ανάγκη να παραταθεί ο χρόνος τεκνοποιϊας των ανθρώπων και μέσω αυτής της ανάγκης ξεπήδησε η μέθοδος της in vitro τεχνητής γονιμοποίησης.
 Όπως όλοι πιθανόν γνωρίζουμε το αναπαραγωγικό pic ενός ζευγαριού βρίσκεται στις ηλικίες 20-35 . Τί γίνεται όμως αν οι συνθήκες ζωής δεν μας επιτρέπουν μέχρι εκείνη την ηλικία ν αποκτήσουμε απογόνους; Πολλά ζευγάρια έχουν βρεί την απάντηση στις μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης καθώς βιολογικά τ' αναπαραγωγικά κύτταρα τόσο της γυναίκας , όσο και του άνδρα φθίνουν σε ποσότητα αλλά και ποιότητα με την πάροδο της ηλικίας . Η τεχνητή γονιμοποίηση όμως μας βοηθάει να ξεπερνάμε και άλλα εμπόδια , δίνει για παράδειγμα τη δυνάτότητα σε γυναίκες και άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπείες με παρενέργεια τους τη στειρότητα, κυρίως ακτινοβολίες , να καταψύξουν υγιή αναπαραγωγικά κύτταρα , ώστε να μπορέσουν να γίνουν γονείς όποτε στο μέλλον το επιθυμήσουν με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Επιρέπει ακόμη σε ζευγάρια που η γυναίκα δεν μπορεί να κυοφορήσει να μεταφερθεί το έμβρυο σε άλλη μήτρα , ώσπου να ολοκληρωθεί η κυοφορία. Ας μην ξεχνάμε όμως και τη συμβολή της τεχνητής γονιμοποιήσης στον προγεννητικό έλεγχο, για την αποφυγή προβληματικών εγκυμοσυνών.
Δεν είναι λίγες οι φορές που η τεχνητή γονιμοποίηση έχει κατακριθεί , όχι χωρίς επιχειρήματα. Άλλες φορές για τις πιθανές επιπλοκές στην υγεία των γυναικών που την επιλέγουν ως μέθοδο σύλληψης , άλλες φορές γιατί η τεκνοποιϊα σε μεγάλη ηλικία δημιουργεί με τη σειρά της άλλα κοινωνικής φύσης προβλήματα. Έχει ακόμη επικριθεί γιατί εφαρμόζει ένα σύστημα "ευγονικής" αφού επιλέγει για γονιμοποίηση μόνο τα έμβρυα με τις καλύτερες προοπτικές επιβίωσης.
Η ανάγκη όμως για διαιώνιση των γονιδίων μέσω της δημιουργίας απογόνων είναι από τα βασικότερα ανθρώπινα ένστικτα και καθώς οι συνθήκες που είναι πλεόν απαραίτητο να υπάρχουν για να έρθει ένα παιδί στο κόσμο είναι σαφώς περισσότερες , ανάλογα και το ηλικιακό φάσμα των γονέων μεγαλώνει.