''Ζωές στο δρόμο'' στο Γκάζι

της Ταμάρα Τζουμαϊλη

Από αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου ξεκινά η ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ''Ζωές στο δρόμο'' στην Τεχνόπολη στο Γκάζι..
Πρόκειται για μια εικόνα του σήμερα και όχι για μια τυπική έκθεση φωτογραφίας, αφού στον φακό των 5 σύγχρονων φωτογράφων δεν έχουν ποζάροι απλοί πολίτες.. Η αποτύπωση της φτώχειας είναι το θέμα που πραγματεύεται η εν λόγω έκθεση με κύριους πρωταγωνιστές...τους άστεγους!
 Η ''ζωή στο δρόμο'' που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα ''Άγγελος Σικελιανός''(Δ4) επιμελείται από την κ.Ρενάτα Κωνσταντίνου/ LIGHTROOM projects.com και θα προσπαθήσει να μας δείξει τί θα πεί να μην έχεις σπίτι μέσα από τα μάτια των ίδιων των αστέγων και όχι των φωτογράφων, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» και της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων.


Παράλληλα, τα έργα των Ελλήνων φωτογράφων θα πλαισιωθούν από φωτογραφίες της έκθεσης ''Eyes on the Street'', σύνθεση φωτογραφιών που τράβηξαν άστεγοι πωλητές εφημερίδας δρόμου στη Βρετανία...

Η έκθεση θα βρίσκεται εκεί ως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ενώ κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.