Αυτοκτόνησε για δύο μπλούζες!

της Ρένιας Ρηγοπούλου

Συγκλονίζει το Πανελλήνιο η ιστορία της 32χρονης Πατρινής που αυτοκτόνησε μέσα στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών το περασμένο Σάββατο! 
Ο λόγος; δύο μπλούζες!

Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη το Σάββατο από τον ιδιοκτήτη γνωστού καταστήματος να κλέβει δύο μπλούζες, ο οποίος και..
κάλεσε την αστυνομία και με την αυτόφορη διαδικασία η γυναίκα οδηγήθηκε κατευθείαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ είχε μεταφερθεί στα κρατητήρια η 32χρονη αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της και χρησιμοποιώντας τη κουβέρτα, έφτιαξε θηλιά  και προσπάθησε να αυτοκτονήσει!

Όταν λίγα λεπτά αργότερα  ο φρουρός την εντόπισε, προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν πλέον αργά. Όπως περιγράφει ο ίδιος, το θέαμα ήταν σοκαριστικό καθώς τη στιγμή που εισέβαλε στο κελί η γυναίκα πνιγόταν ήδη! 
Ασθενοφόρο την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε..
Τα ερωτηματικά πολλά.. Ποιες οι συνθήκες κράτησης της γυναίκας; Τι ήταν αυτό που την οδήγησε στην αυτοκτονία;

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η νεαρή γυναίκα, γνωστή στη κοινωνία των Πατρών, ήταν μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και το τελευταίο καιρό ζούσε με τους γονείς της αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα!
Εθισμένη στα ναρκωτικά και απελπισμένη με τη τραγική οικονομική της κατάσταση κυκλοφορούσε καθημερινά στους δρόμους της Πάτρας προσπαθώντας να βρει χρήματα για την οικογένεια της αλλά και.. για τη δόση της! Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για μικροκλοπές και για κατοχή ναρκωτικών!
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Αχαΐας, Θανάσης Αθανασόπουλος, μέσα στα γυναικεία κρατητήρια δεν έχει τοποθετηθεί κάμερα "για ευνόητους λόγους", αφού οι αξιωματικοί που φρουρούν τα κρατητήρια είναι κατά κύριο λόγο άνδρες. Ωστόσο και η κάμερα που βρισκόταν στην είσοδο των γυναικείων κρατητηρίων βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

"Είναι πραγματικά τραγικό. Οι συνάδελφοι έκαναν ό,τι μπορούσαν και επενέβησαν άμεσα αλλά τελικά η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε", λέει ο κ. Αθανασόπουλος. "Για τις συνθήκες κράτησης των κρατητηρίων στην Πάτρα αλλά και σε όλη τη χώρα το έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη, όχι μόνο δημόσια αλλά και με σχετικά εξώδικα που έχουμε στείλει προς πάσα κατεύθυνση"!


Η τραγική ιστορία της 32χρονης δυστυχώς είναι καθημερινό φαινόμενο για τις αστυνομικές αρχές που καθημερινά καλούνται να συλλάβουν ανθρώπους, που εξαθλιωμένοι από τη πείνα και τη τραγική τους οικονομική κατάσταση οδηγούνται σε κλοπές, με πολλούς από αυτούς να μην κλέβουν χρήματα αλλά φαγητό! Και όσο αυξάνεται η ανεργία και η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει, θα αυξάνονται και οι ληστείες.. Ας μην συνοδεύονται μόνο από βία..