Αίσιο τέλος η ψήφιση του προϋπολογισμού στις ΗΠΑ

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Αποφεύχθηκαν οι κίνδυνοι επανάληψης φαινομένων Αυγούστου

Κατέληξαν σε συμφωνία τα δύο κόμματα. Ψηφίστηκε από Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το 2012.
 
Όλοι θυμόμαστε πως τον Αύγουστο που μας πέρασε όλη η οικονομία του πλανήτη κρεμόταν από μια κλωστή, λόγω των διαφωνιών κυβέρνησης και ρεπουμπλικανών σχετικά με την άυξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ. Αυτές τις μέρες, οι δημοκρατικοί είχαν επικεντρωθεί στο να  "περάσουν" το σχέδιό τους για τον προϋπολογισμό, πράγμα το οποίο αυτή τη φορά επέτυχαν χωρίς απώλειες και ακραίες αντιδράσεις, όπως αυτές από το Κόμμα του Τσαγιού το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Αναφορικά με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, 298 αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ, ενώ 121 κατά. Σχετικά με τους Γερουσιαστές, με 70 ψήφους υπέρ και 30 κατά, συμφώνησαν να αυξηθεί ο προϋπολογισμός. Πλέον, το τελευταίο στάδιο πριν την εφαρμογή του προϋπολογισμού είναι η - τυπική - υπογραφή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Το εν λόγω πρόγραμμα θα ισχύσει από το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.