Η ιταλίδα που θέλει να σώσει την Ελλάδα

Συγκλονίζουν τα λόγια της & οι πράξεις της.

Η Claudia Bettiol, ιταλίδα μηχανικός περιβάλλοντος, ξεκίνησε μια πανευρωπαϊκή καμπάνια στην οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι ευρωπαίοι πρέπει να σώσουν την Ελλάδα. Έτσι, δημιούργησε την ιστοσελίδα www.europeancommongoods.org, μέσω της οποίας κάνει παγκόσμια έκκληση για τη διάσωση των δημοσίων αγαθών της χώρας μας, καθώς και...
όλων των χωρών που μαστίζονται από τη κρίση.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες η σελίδα κατακλύστηκε από μηνύματα απλών πολιτών. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία φιλοξενεί συνέντευξη της Ιταλίδας, «χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να δημιουργηθεί ένας δημόσιος φορέας ο οποίος θα σώσει «την κληρονομιά της Ελλάδας που πωλείται σε τιμές ευκαιρίας στους ιδιώτες, χωρίς καμία ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το γενικό καλό».

Η γυναίκα που ηγείται της πρωτοβουλίας τονίζει στην εφημερίδα πως μαζεύουν υπογραφές για να ακουστεί η φωνή τους στις Βρυξέλλες.

Στις δηλώσεις της η Bettiol αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα; Ας την αγοράσουμε εμείς! Θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα και μάλιστα φθηνά. Αφού θέλουν να την αγοράσουν, τότε την αγοράζω εγώ σαν πολίτης, σαν πολίτες της Ευρώπης. Οι ρίζες της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα... Ο Παρθενώνας είναι της Αθήνας και η Φινλανδία τον θέλει ενέχυρο... Όμως ο Παρθενώνας μας ανήκει, μας ανήκει σαν Ευρωπαϊκή κοινότητα, σαν Ευρωπαίοι πολίτες. Αυτή είναι η καμπάνια... Γιατί να μην αγοράσουμε εμείς την Ελλάδα; Το χρηματιστηριακό σύστημα, η ευρωζώνη πίνει το αίμα της Ελλάδας. Ας μην αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα ν' αντιμετωπίζει αυτή την επίθεση με κλάματα και αίμα για δάνεια από την ΕΕ, το ΔΝΤ. Χρειάζονται χρήματα; Ε, λοιπόν, θα τα δώσουμε εμείς οι ευρωπαίοι πολίτες ».

BLOGGERS