Διεγράφη ο Χατζηγάκης, ακολουθούν και άλλοι!

Ζήτησε και πήρε την διαγραφή του ο πρώην υπουργός

Με δηλώσεις του όπως "Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από μεγάλο και πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Ανοιξης", "λυπάμαι γιατί μια παράταξη που υπηρέτησα 37 χρόνια με όλες τις ηγεσίες, κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά" και "ορισμένα ακροδεξιά...
στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος", ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην ουσία ζήτησε και πήρε την διαγραφή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην υπουργός με την αναφορά σε "ακροδεξιά σταγονίδια" αναφερόταν στις δηλώσεις του επίσης βουλευτή ΝΔ Κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος διαφώνησε ανοικτά με το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κυβέρνηση χούντας.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Χατζηγάκης ζητούσε συνεχώς κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και όταν ο Αντώνης Σαμαράς διαφωνούσε κάθετα με αυτό το σενάριο. Από την πρώτη στιγμή οι δύο άνδρες δεν τα πήγαιναν καλά και η ιδεολογική απόσταση που τους χώριζε ήταν μεγάλη. Ενδεικτικό είναι ότι ο Σωτήρης Χατζηγάκης ποτέ μέχρι σήμερα δεν μετείχε σε κανένα κομματικό όργανο από τη στιγμή που άλλαξε ηγεσία η ΝΔ.   

Πλέον η ΝΔ έχει 84 βουλευτές, ενώ ο Σωτήρης Χατζηγάκης έγινε ο έκτος βουλευτής που διαγράφεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά.

Οθράνοιχτο είναι και το ενδεχόμενο διαγραφής του βουλευτή Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου παρά την αντίθετη στάστη του κόμματός του.

BLOGGERS