Συλλήψεις ακροδεξιών τρομοκρατών στη Γερμανία.

Μέλη της οργάνωσης Υπόγειοι Εθνικιστές , υπέυθυνοι για εγκλήματα κατά μειονοτήτων, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη από τις Γερμανικές αρχές.

Μετά τη σύλληψη μιας γυναίκας γνωστής ως Beate Z εξιχνιάστηκαν δέκα ,μέχρι στιγμής, φόνοι όπου τα θύματα ήταν κυρίως Τουρκικής αλλά και Ελληνικής καταγωγής.

Οι αρχές βρήκαν τα όπλα που συνδέουν την τρομοκρατική αυτή ομάδα με τους φόνους οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα που διατηρόυσαν καταστήματα τροφίμων. Βρήκαν επίσης ένα dvd με την ομολογία των δραστών. Οι δράστες συνδέονται ακόμη και με μια αποθήκη γεμάτη εκρηκτικά που είχαν ανακαλύψει οι αρχές τη δεκαετία του 90.


Η σύλληψη αυτή λειτουργεί σαν απάντηση στο κατα πόσο η Γερμανία είναι σε θέση να προστατεύσει τους μεινοτικούς πληθυσμούς που κατοικούν σε αυτή. Μετά από κατηγορίες εναντίον της Άνγκελα Μερκελ ότι έχει περικόψει τον προυπολογισμό για την μάχη ενάντια σε δεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις. Οι οποίες  δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο στη Γερμανία, κατάλοιπο ίσως του Ναζιστικού παρελθόντος.


 Μετά από τη σύλληψη θα επανεξεταστούν όλα τα εγκλήματα μίσους της προηγούμενης δεκαετίας για να διαπιστωθεί εαν συνδέονται με τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Η Γερμανία προσπαθεί προφανώς να αποδείξει ότι μπορεί να προστατέψει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, όχι μόνο για να συμβαδίσει με τις γενικότερες πρακτικές της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και για να προσελκύσει εργαζομένους απο άλλες χώρες.