Ο Παπανδρέου ακόμα υπερασπίζεται το δημοψήφισμα

Είπε ότι το δημοψήφισμα φόβισε τα συμφέροντα....
Στην πρώτη του ομιλία μετά την αποχώρηση από την πρωθυπουργία ο Γ.Παπανδρέου απέφυγε να πραγματοποιήσει την οποιαδήποτε αυτοκριτική για τα χρόνια του ως πρωθυπουργός, ενώ υπεραμύνθηκε, για άλλη μια φορά του δημοψηφίσματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι...

 έδωσε όλο του το είναι στον αγώνα για την Ελλάδα και ότι ο πόλεμος δεν τελείωσε. Είπε επίσης ότι "στον πόλεμο της κρίσης ήμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο. Κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και της ανάπτυξης βασισμένης στις δυνάμεις μας".

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "δεν ήθελα να θέσω σε κίνδυνο, αυτό για το οποίο πάλεψα τόσους μήνες. Η θετική απόφαση στο δημοψήφισμα θα ήταν δημοκρατική απόφαση για τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία».
Όσον αφορά στο θέμα της παραίτησης του από την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος αλλά και τις καρέκλες. Ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά για την στήριξη της νέας κυβέρνησης και τον κάλεσε να μην ακούει τις ακραίες φωνές. «κ. Σαμαρά μην ακούτε τις ακραίες φωνές. Κανένας μας δεν έχασε. Όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι. Η ελλάδα βγαίνει κερδισμένη. Κρίμα που καθυστερήσαμε και θα πρέπει να γίνει μάθημα αυτό για όλους μας».