H ΔΕΗ “παγώνει” την διακοπή ηλεκτροδότησης


Έπιασαν τόπο οι κοινωνικές αντιδράσεις για το τέλος ακινήτων

Τελικά φαίνεται πως έπιασαν τόπο , έστω και προσωρινά, οι φωνές για επανεξέταση του θέματος του τέλους ακινήτων για τις ασθενέστερες ομάδες. Οι χιλιάδες απλήρωτοι λογαριασμοί και οι έντονες πιέσεις από τον κόσμο οδήγησαν την ΔΕΗ στο να...
αναστέλλει για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιχείρησης, η ΔΕΗ αναστέλλει για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Οι καθολικές και εντονότατες αντιδράσεις για το χαράτσι, η αποδεδειγμένα δεινή οικονομική θέση ολοένα και περισσότερων Ελλήνων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ακόμα και βασικών τους υποχρεώσεων, αλλά και το γεγονός πως επίκειται και νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους περισσότερους πολίτες, υποχρέωσε το υπουργείο σε μερική αναδίπλωση.

Ήδη εξάλλου οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και ο λόγος δεν είναι μόνο το εξτρά χαράτσι, αλλά το γεγονός πως οι Έλληνες δεν έχουν πλέον λεφτά να πληρώσουν! Υπολογίζεται ότι μόνο τον τελευταίο μήνα, περίπου 70.000 με 80.000 καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων και κατ’ επέκταση το ποσό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.