Η φτώχια θέλει καλοπέραση pt. 2

του Μιχάλη Ταστσόγλου

10 ταινίες για να ψυχαγωγηθείτε δυνατά

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, το κρύο έχει τσιτώσει το δέρμα. Το βράδυ έχει ποδόσφαιρο. Μετά, όμως, τι; Έτσι κι αλλιώς, η στήλη απευθύνεται σε ανέργους.


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, το κρύο έχει τσιτώσει το δέρμα. Το βράδυ έχει ποδόσφαιρο. Μετά, όμως, τι; Έτσι κι αλλιώς, η στήλη απευθύνεται σε ανέργους.Αύριο, δεν έχει πρωινό ξύπνημα. Ξέχωρα που οι γυναικές δε βλέπουν μπάλα. Οπότε μία καλή απάντηση στον, Ολυμπιακό ή ποδοσφαιρόφιλο, φίλο τους, είναι αυτή: μία καλή ταινία.

Βέβαια, Τετάρτη σήμερα και η προσφορά της γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών που με sms αξίας ενός ευρώ σου επιτρέπει να δεις σινεμά με το φίλο σου, πληρώνοντας μόνο το ένα εισιτήριο, είναι εν ισχύι. Αλλά κάποιοι δεν έχουν ούτε τα τέσσερα ευρώ να διαθέσουν. Για ποπ-κορν δεν το συζητώ. Ξέχωρα που μπορεί να σπάσει κανένα δόντι με τα τελευταία καλαμπόκια μες το σκοτάδι και τα έξοδα να ανεβούν σε ύψη δυσθεώρητα. Ο οδοντίατρος στο 2011 είναι deluxe.

Εξάλλου, όπως είπα και στο πρώτο "Η φτώχια θέλει καλοπέραση" , υπάρχουν και οι Πέμπτες, οι πιο ενδεικνυόμενες κατ' εμέ για film watching. Κάποιες ταινίες αξίζουν τον κόπο. Στο τέλος της περιγραφής των ακόλουθων ταινιών, βρίσκεται σε παρένθεση η αξιολόγησή τους βάσει του The Internet Movie Database και τις ψήφους όσων είδαν την ταινία.

- Edges of the Lord (2001). Λες και βγήκε για να προλογίσει τον "Πιανίστα". Η παιδική φιλία, τα παιδικά μυαλά και η αυτοθυσία. Συν κάποιους που ξεπουλήθηκαν στους Ναζί. Όσμεντ - Νταφόε (6.9)

- The pianist (2002). Ένα έπος του Πολάνσκι. Ο ιουδαίος "Οδυσσέας" άμαχος και άπορος αποσιωπεί τον πόνο του, βλέποντας την αδικία. Τι σημαίνει ρατσισμός. Μπρόντυ - Φοξ (8.5)

- Vozvrashchenie (2003). Τα παιδιά είν' ασυμβίβαστα και κρίνουν αυστηρά. όμως, πολλές φορές καλύτερ ανα μασάς παρά να μιλάς. Η στιγμή που το δίκαιο γίνεται άδικο. Λαβρονένκο - Γκάριν (8.1)

- Fracture (2007). Το τέλειο άλλοθι. Το έγκλημα του απατημένου που προδίδεται από την έπαρσή του. Υπολόγισε χωρίς τον δικηγόρο. Χόπκινς - Γκόσλινγκ (7.1)

- The bucket list (2007). Δύο ετοιμοθάνατοι που έχουν την εξής διαφορά: Ο ένας είναι μονογαμικός κι ο άλλος πολυγαμικός. Κάνουν παρέα όσους μήνες τους απομένουν. Όμως, ποιος επηρεάζει ποιον; Νίκολσον - Φρίμαν (7.4)

- The wrestler (2008). Δύο ζωές σε ένα πρόσωπο. Ο πραγματισμός κι ο μύθος. Ένας σούπερ ήρωας άνεργος και καρδιοπαθής. Ένας μεταλλαγμένος  που τον ξέχασε η κοινωνία του θεάματος. Ρουρκ - Τομέι (8.1)

- Avatar (2009). Όλοι οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα. Οι ζωές δεν αλλάζουν εύκολα. Ο έρωτας πάνω από τις ταυτότητες σε έναν αλλόκοσμο Τιτανικό του Κάμερον. Γουόρθινγκτον - Σαλντάνα (8.1)

- Inception (2010). Το κέρδος δε σε αφήνει όυτε να ονειρεύεσαι. Ας μην παρασυρθείτε από τον αριθμό των επιπέδων του ονείρου. Ξεχάστε την αριθμητική και δείτε την ταινία που σβουρίζει. ΝτιΚάπριο - Πέιτζ (8.9)

- The american (2010). Μία ευχάριστη ταινία με αρχή μέση και τέλος. Κυρίως για όσους δε θέλουν σκοτούρες στο κεφάλι τους.Κλούνι - Μπονατσέλι (6.5)

- Rise of the planet of the Apes (2011). Αν ο Βέμπερ ήταν σκηνοθέτης και γύριζε τον ηγέτη του, θα έβαζε τον χιμπατζή Σίζαρ να τον ερμηνεύσει. Περιμένω τη συνέχεια με αγωνία. Φράνκο - Πίντο (7.8)