Ο Καραμανλής ξεκίνησε να μιλάει: Πώς, που και πότε

Crash & Επίκαιρα είναι μόνο η αρχή

του Γιάννη Λέκκα

«Έζησα σε καραντίνα» δήλωσε στον Γιώργο Τράγκα

Απόφαση να σπάσει τη σιωπή του για την περίοδο διακυβέρνησής του και τα διπλωματικά παιχνίδια που την σημάδεψαν φαίνεται ότι έχει πάρει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται, σύμφωνα με...
το περιοδικό Crash, να λέει ότι «έζησε σε καραντίνα» μέχρι το βράδυ των εκλογών του 2009, μετά και την διαρροή του απόρρητου εγγράφου της ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του.

Το περιοδικό, από την πλευρά του συνδέει τις εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή με τα wikileaks και τα μηνιαία δελτία της ΕΥΠ που ο πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε στα χέρια του.
 

Καραμανλής «off the record» στο Μανώλη Κοττάκη
Βιβλίο για την πενταετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Κώστα Καραμανλή ετοιμάζει και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, γράφοντας για όλο το πλούσιο παρασκήνιο που οδήγησε στην πτώση του.

Σήμερα, το εβδομαδιαίο περιοδικό επίκαιρα, προδημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο και σπάει το δημοσιογραφικό απόρρητο. Αθέατες, αλλά πολύ σημαντικές πτυχές, της πενταετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το πλούσιο παρασκήνιο αποφάσεων που στιγμάτισαν την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, αλλά και ανέκδοτα περιστατικά από κρίσιμες συναντήσεις και συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού με προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, μέσα από το βλέμμα του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα!

Μερικές μόνο από τις «ενότητες» που παρουσιάζονται στο βιβλίο είναι: Από το κυνήγι των νταβατζήδων στο Βατοπέδι, Τα Δεκεμβριανά και ο χορός των κατασκόπων, Πώς κατέληξε στην επιλογή Παπούλια για πρόεδρο, Αμερικανόφιλος αλλά όχι αμερικανόδουλος, Η εκδίκηση των ΗΠΑ και το ελληνικό βέτο, Το «άνοιγμα» στη Ρωσία και οι S-300 του Πούτιν, H φιλία με τον «Σαρκό» και ο «κουμπάρος», Οι καβγάδες με τη Μέρκελ, Η πρόβλεψη του Πούτιν, Η συμμαχία με τον κινεζικό γίγαντα …

Μέσα από τις 500 περίπου σελίδες του βιβλίου, αναδεικνύονται οι σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με όλο σχεδόν το φάσμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, αλλά και με τον Τζορτζ Μπους, τον Μπαράκ Ομπάμα, την Άνγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί, τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι στιχομυθίες που έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες, η μυστική διπλωματία, οι σχέσεις με τον Ερντογάν και τους Ευρωπαίους εταίρους, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το Σκοπιανό, όλη η διαδρομή του Κώστα Καραμανλή από τα έδρανα της αντιπολίτευσης μέχρι την «πτώση», αλλά κυρίως το παρασκήνιο όλων των πολιτικών εξελίξεων που οδήγησαν τον πρώην πρωθυπουργό μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Νέα πιθανή παρέμβαση από τον Καραμανλή τις επόμενες ημέρες
Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο του Κ. Καραμανλή για την εξέλιξη της καταδίκης της Ελλάδας στη Χάγη για το θέμα των Σκοπίων και της παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνάις. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον τρόπο με τον οποίο ο τύπος παρουσιάζει ως ήττα το συγκεκριμένο θέμα και σκέφτεται το ενδεχόμενο να παρέμβει με δημόσια, πιθανώς γραπτή, δήλωσή του.
 

Αντιδράσεις από τη Συγγρού για την «ολική επαναφορά Καραμανλή»
Με καθόλου καλό μάτι δεν βλέπουν στη Συγγρού την ξαφνική υπεδραστηριότητα του Καραμανλή όπως αυτή καταγράφεται στα περιοδικά ΕΠΙΚΑΙΡΑ και Crash.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει μιλήσει ατύπως σε Τράγκα και Κοττάκη και οι αναφορές του δημοσιοποιούνται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Σαμαράς δίνει σκληρή μάχη στη Μασσαλία για την προώθηση των θέσεων της χώρας και της Νέας Δημοκρατίας.

Τα όσα θα δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διήμερο , θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις για τις πραγματικές συνθήκες υπό τις οποίες ο Καραμανλής αποχώρησε από την πρωθυπουργία.



Bloggers-tv.gr με πληοροφορίες από Παραπολιτικά, Επίκαιρα, Crash, Prionokordela, Fimotro